…
…
…
…
01 Şubat 2022, Salı Merkez, Edirne - Türkiye

Personellerimize “Grafoloji Eğitimi” Verilmeye Başlandı


Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli Meslek Elemanlarına yönelik “Grafoloji Eğitimi” verilmeye başlandı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında; 2021 Teknik Destek-01 programı ve TR21/21/TD-01 Referans Numaralı “Grafoloji Eğitimi”  konulu proje 13.12.2021 tarihinde Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisinde gerçekleşen toplantı ile Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından imzalanmıştı.

Proje kapsamında Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görevli meslek elemanlarına yönelik uygulanacak eğitim 01.02.2022 tarihinde Edirne Valiliği AFAD Müdürlüğü eğitim salonunda verilmeye başlandı.

Eğitime, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ, İl Müdürlüğü bünyesinde görevli alanında uzman meslek elemanları katılım sağladı.

Eğitim açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ; “Bugün burada İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan “Grafoloji Eğitimi” projesinin ilk oturumunu gerçekleştiriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Grafoloji; kişinin el yazısının çizgi, boyut, sekil, eğim ve benzeri 8 özellik açısından incelenerek kişilik, sağlık, psikolojik ve travmatik bilgilerinin analiz edilmesidir. Eğitim kapsamında, İl Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda görevli 58 meslek elemanı arkadaşımız, el yazısı analiz metodu olan “Grafoloji” alanında mesleki eğitim alması sağlanacak. Planlanan eğitim sonrasında çalışma gruplarınıza yönelik, mesleki donanımlarınız ile birlikte olası bir istismar/şiddet durumunu direk tespit edebilecek ve gerekli yasal önlemleri alabilecek duruma gelerek kendinizi geliştirmiş olacaksınız. Siz değerli çalışma arkadaşlarımıza, Uzman eğitimciler ile grafoloji el yazısının bilimsel analizi ve grafoterapi grafik şekilleri, vuruşları ve jestleri bilinçli bir şekilde değiştirme terapisi konusunda eğitim verilecek. Bu değiştirme yoluyla çeşitli zorlukların üstesinden gelmek, bazı hasarları iyileştirmek ve bilinçaltındaki kişilik kalıplarını dönüştürmeye yardımcı olmak hedeflenmektedir. Ayrıca kendi mesleki bilgileriniz dahilinde “sosyal görüşme tekniği ve resim analizi” gibi yöntemleri kullanan personelimizin, hedef gruplarına yönelik; kişisel yazılarını gözlemlemesi yoluyla herhangi bir baskı ve stres oluşmaksızın istismarı ve şiddeti kolaylıkla ve dolaylı olarak tespit edebilmesi mümkün hale gelebilecek. İl Müdürlüğümüz ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan bu teknik destek programı kapsamında bugün uygulanmaya başlayan eğitim projesi ile personellerimiz ; “Yazı Analizi ile Şiddet Eğilimi Tespiti, Şiddet Eğilimi Olan Kişilerin Harf Şekilleri, İstismar Sonucu Zarar Görmüş Çocukların Fiziksel ve Psikolojik Durumlarının Yazıya Yansıması, Resim Analizi, Resim Analizinde Yaş Özellikleri” konularında, mesleki hizmet içi eğitim almış olacak. Eğitimin mesleki anlamda sizlere katkı sunacağından eminim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2019-2023 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları, ilgili mevzuatta öngörülen süreçlere uygun ve katılımcı bir yaklaşım ile yürütülmeye devam edilmekte; çocuklara, engellilere, yaşlılara, kadınlara kısaca toplumun özel politika gerektiren grupları basta olmak üzere her kesimine yönelik sunulan sosyal hizmetlerin niceliğini ve daha da önemlisi niteliğini artırmak hedefiyle çalışmalar sürdürülmektedir.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, belirtilen teknik destek projesi ile Bakanlığın stratejik planı kapsamında hedeflenen gelişim stratejilerine uygun olarak kurum personel kapasitesini arttıracak yönde bir ivme göstermesi beklenmektedir.

Proje kapsamında uygulanacak eğitim; farklı gün ve zamanlarda Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görevli 58 meslek elemanına aktarılarak, son bulacak.