01 Şubat 2022, Salı

“Yeni Huzurevi İnşaatı Durma Noktasına Geldi” Şeklinde Haberlere İstinaden Bilgi Notu / Basın Açıklaması


T.C.

EDİRNE VALİLİĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

 

Bazı yayın organları ile sosyal medyada da “Yeni Huzurevi İnşaatı Durma Noktasına Geldi” şeklinde haberlerin yer aldığı görülmektedir.

Konu ile ilgili, aşağıdaki hususların açıklanması gerekli görülmüştür.

  • 01.10.2021 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapılan ve kontrollük hizmetleri Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yürütülen Edirne Merkez Fırınlar Sırtı Mevkiinde 200 kişilik Huzurevi yapım işi aralıksız devam etmekte olup, alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
  • Yer teslimi ve temel kazılması aşamasından bu yana şantiyede her gün çalışma yapılmaktadır.
  • Soğuk Hava şartlarından dolayı beton imalatlarının zarar görmemesi için sahada diğer alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
  • 01.02.2022 tarihi itibari ile temel dolgu işlemleri tamamlanmış olup imzalanan sözleşme süresine uygun olarak alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
  • 2021 yılı yatırım programında yer alan Edirne Huzurevi İnşaatı Projesi için Bakanlığımızca 7.000.000,00 TL ödenek tahsis edilmiş olup,  yıl sonunda yüklenici firmaya yaptığı iş karşılığında  5.524.212,46 TL hakkediş ödemesi yapılmıştır.  2022 yılı inşaat ödeneği için gerekli finansman Bakanlığımızca ayrılmış olup yüklenici firmanın hak edişi doğrultusunda yapılacak ödemelerde herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

İndirmek İçin Tıklayınız...