28 Mart 2021, Pazar

Basın Açıklaması 28.03.2021


T.C.

EDİRNE VALİLİĞİ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

 

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın ve yayın organlarında, yaşlı bir bayanın pazarda meyve, sebze artıkları toplarken fotoğraflanarak  “Utanacak olan sen değilsin” ve “Artıklarla doymaya çalışıyoruz’ başlıklı habere istinaden  açıklama yapma gereği duyulmuştur.

* Haberde ismine yer verilmeyen 84 yaşındaki Ş.K. isimli Vatandaşımız 1. Murat Mahallesindeki mülkiyeti kendilerine ait apartman dairesinde eşi ve emekli kızı ile birlikte üç kişi olarak yaşamaktadırlar.

*  Yoksulluktan dolayı artıkları topluyor şeklinde ifade edilen haberdeki teyzemiz ve eşi,2022 sayılı Kanun kapsamında yaşlılık maaşı almaktadırlar. Ayni evde yaşayan kızları da emekli  olup ailenin aylık geliri 5.431,31 TL dir.

*  2020 yılında vefat eden engelli kızı için 2016 yılından 2020 yılına 55.193,15 TL Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca “Engelli Evde Bakım Ücreti” ödemesi yapılmıştır.

* Haberde yer alan 84 yaşındaki vatandaşımız 2017 yılında hafif bir trafik kazası geçirmiş olup, o tarihte  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz personelince evinde ziyaret edilmiştir. Huzurevi yadaher hangi bir kurum bakımını istemediğini, eşi ve kızı ile birlikte evinde bakıldığını beyan etmiştir. Ailenin mevcut durumu, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğüne bildirilerek, Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanmıştır.

* 84 yaşındaki vatandaşımızın, semt pazarlarını uzun yıllardır dolaşarak, işe yarayacak artık ürünleri toplamayı bir alışkanlık haline getirdiği, bu davranışı düzenli olarak yaptığı, Edirne pazarcı esnafı, belediye zabıtası ve komşuları ile yapılan görüşmelerde  tespit edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.