…
…
…
…
…
…
…
16 Nisan 2021, Cuma Elmalı Köyü, Bayburt

Şehit P.Er Osman AYDOĞDU Şehadetinin Seni-i Devriyesinde Kabri Başında Dualarla Anıldı


Şehit P.Er Osman AYDOĞDU şehadetinin sene-i devriyesi olması sebebiyle, Elmalı Köyünde bulunan kabri başında dualarla anıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde şehidimizin künyesi okundu. Yapılan duaların ardından şehidimizin kabrine güller bırakıldı.

Törene İl Müdürümüz Kemal Gümrükçü, Bayburt Jandarma Alay Komutanı Ramazan Yiğit, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Personeli, Bayburt İl Müftülüğü personeli Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ile şehidin yakınları katıldı.

Şehit Osman AYDOĞDU Kimdir?
Şehit Piyade Er Osman Aydoğdu, 21.11.1977 tarihinde Bayburt'ta doğdu. Baba adı Adil, anne adı Mücevher'dir. Bayburt İli Elmalı köyü nüfusuna kayıtlı olan Aydoğdu, ilköğrenimini Elmalı İlkokulu'nda tamamladı. Osman Aydoğdu, 1977/1 tertip olarak Tunceli'nin Nizamiye ilçesinde 28. P. A. 3. Tb. 7. Bölük Komutanlığı'nda yaparken, 16.04.1998 günü nizamiyeden Tunceli'ye gitmek üzere hareket eden konvoyda, 353127 plaka nolu Unimo araçta muhafız olarak giderken Gökçek Karakolu'nun 3,4 kilometre geçtikten sonra Uzuntarla mekiinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu Şehit olmuştur. Şehidin naaşı düzenlenen bir törenle Elmalı köyündeki aile mezarlığına defnedildi.