…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Mart 2023, Pazartesi Malatya, Turkey

Psikososyal Destek Ekiplerimiz Malatya ve Adıyaman'da Saha Çalışmalarına Devam Ediyor


Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından, Psikososyal Destek Ekiplerimiz saha çalışmalarına aralık vermeden devam ediyor.

Ülkemizi derinden sarsan ve 10 ilimizde ağır hasarlar bırakan depremin ardından yaralar sarılmaya çalışıyor. Depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinde olan uzman meslek elemanlarımız depremden etkilenen çocuklarımıza ve ailelerine yardımcı oluyorlar. Çeşitli etkinlikler yaparak çocuklarımızı içinde bulunduğu durumdan bir nebze olsa da uzaklaştırabilmek ve depremin kötü etkilerini üzerlerinden atmak için onlara yaptıkları etkinliklerle destekte bulunuyorlar. 

Çadır alanlarında kurmuş olduğumuz "Psikososyal Destek Çadırı" ve "Çocuk Çadır" larında çocuklarımıza önemli konularda eğitim verildi. Bunun yanında ailelerle görüşen ekiplerimiz ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek İl Müdürlüğümüz tarafından toplanan yardımları kendilerine dağıttı.

İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcısı Hazar Altundaş'ın da katıldığı çalışmalarda, 8 farklı grup ve 48 personelimiz ile Adıyaman ve Malatya'da saha çalışmaları aralıksız olarak devam etmiş olup, şuan 3 farklı grubumuz afet bölgesinde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.