…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma Bayburt, Türkiye

Milletin Demokrasi Zaferi 5. Yılında


15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde şehitler anıldı, milletin demokrasi zaferi hatırlandı.

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehit oldu. Yurt çapında darbe girişimine karşı direnen binlerce vatandaş ağır silahlarla yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde verilen demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşmasıyla her yıl 15 Temmuz günü yurt genelinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanıyor. Darbe girişiminin önlenmesi dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehitler anılıyor, demokrasi zaferi yeniden hatırlanıyor.

Bu sebeple ilimizde de Milletin Demokrasi Zaferi yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayburt Valiliği öncülüğünde Saray Bahçesinde düzenlenen programlarda Müdürlüğümüz idari kadro, personellerimiz ve çocuklarımız katıldı.

Cumhuriyet Caddesinde başlatılan yürüyüşe İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcısı Senem Daştan, İl Müdür Yardımcısı Bülent Koçyiğit, Personellerimiz ve çocuklarımız katıldı. Daha sonra düzenlenen programda Çocuk Hakları İl Komitesinde bulunan çocuklarımız şiirler okudu.

Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak program alanına stant kurarak, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi anısına hazırlanan "Anı Defteri"ne Bayburt Valisi Kemal Gümrükçü, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcısı Senem Daştan, kurum amirleri ile vatandaşlarımız duygu ve düşüncelerini paylaştılar.