…
…
…
…
…
…
12 Kasım 2019, Salı Kavacık Köyü, Bayburt

Bayburt 120 Bin Fidan ile "Geleceğe Nefes Olacak"


Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Milli Ağaçlandırma Günü’ne yönelik düzenlenen “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında Merkez’e bağlı Kavacık Köyü Ziyaret Tepe Mevkii’nde tören düzenlendi.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen ve 11 milyon fidan dikimi ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girilmesi hedeflenen etkinlikle ağaçlandırmanın önemine dikkat çekilmek isteniyor.

Etkinlik dolayısıyla Kavacık Köyü’nde düzenlenen törene Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Müdürümüz H.Haluk Akkoyunlu ile kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet ve jandarma ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikle ülke çapında 11 milyon fidanın toprakla buluşturulmasının amaçlandığına işaret eden Vali Epcim, “Bayburt’ta yedi, Türkiye’de 2023 noktayı fidanla buluşturup 11 milyon fidan dikeceğiz. Hiç kuşkusuz bu çalışmanın çevre değerlerimizin korunmasına, bizlere geleneklerini bırakan atalarımızın yadigârına sahip çıkılması adına çok büyük bir değer katacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Bayburt’un coğrafi yapısının yüzde 55’ini meralar, yüzde 8’lik kısmını da ormanların kapladığına dikkat çeken Vali Epcim, “Bu yüzde 8’lik sahanın yarıdan fazlasının çalılık ya da kuru alanlardan oluştuğunu söyleyebiliriz. Şimdi bir seferberlik gerçekleştireceğiz. Tüm Bayburtluların bu sürece destek vereceğini biliyorum. Yüzde 55’lik mera alanlarının uygun bölümlerinde ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Çünkü önümüzde bu konuda çok güzel örnekler var. Eminim ki; bizlerde bu örneklere çok güzel katkı sunacağız. Çok daha geniş alanlarda Bayburt’ta ağaçlandırma sahaları oluşturacağız. Böylelikle Bayburt’a yeşillik hediye etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Epcim, 120 bin fidan hedefinin yılsonuna kadar 200 bine tamamlanacağını açıkladı.