…
…
…
…
17 Temmuz 2020, Cuma Bayburt, Türkiye

15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında; Bayburt'ta 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kutlandı


FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehit oldu. Yurt çapında darbe girişimine karşı direnen binlerce vatandaş ağır silahlarla yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde verilen demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşmasıyla her yıl 15 Temmuz günü yurt genelinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanıyor. Darbe girişiminin önlenmesi dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde şehitler anılıyor, demokrasi zaferi yeniden hatırlanıyor.

İlimizde de bu kapsamda düzenlenen etkinliklerle milletin demokrasi zaferi kutlandı. Saray Bahçası’ndaki etkinlikler 15 Temmuz darbe girişimini konu alan sinevizyon gösterimiyle başladı. Törene katılanlar daha sonra şehitler için Saygı Duruşu’nda bulunarak İstiklal Marşı’nı seslendirdi.

Sayın Valimiz Cüneyt EPCİM ve Belediye Başkanı Sayın Hükmü PEKMEZCİ günün anlam ve önemine binaen konuşmalar gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Kur’an- Kerim okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı konuşma alanda canlı olarak izletildi.

Program akışında Sayın Valimiz Cüneyt EPCİM, 15 Temmuz Gazileri Can Gülsever, Abdulkadir Çaphan ve Ferhat Cebe’ye plaket takdim etti. 

Etkinliklere Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf DİKER, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut BIÇAKÇI, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan BİLGİN, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin UÇURUM, Vali Yardımcıları Halit BENEK ile Remzi DEMİR, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat BİLGİÇ, İl Emniyet Müdürü Ayhan BODUR, İl Müdürümüz H.Haluk AKKOYUNLU, kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.