…
18 Mart 2024, Pazartesi Antalya, Türkiye

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’ in, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı;


Türk Milletinin gurur kaynağı, muzaffer tarihinin mümtaz sayfalarından biri olan ve 109. yıldönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır. Ayrıca, Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği bir toprak ve Türk Milleti’nin, vatanına, hürriyetine ve mukaddes değerlerine bağlılığının bir timsalidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk Milleti’nin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. 1915 yılında İtilaf Kuvvetleri'ne karşı Çanakkale ruhuyla kenetlenen, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen ve düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin, hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiş; istiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Karada, askerimizin isabetli atışları, denizde ise Nusret Mayın Gemisi'nin Karanlık Liman Bölgesine gizlice bıraktığı 26 mayın sayesinde bir milletin yazgısını değiştiren bu harp, aynı zamanda esaret altında yaşayan tüm milletlere de umut ışığı olmuştur.

Çanakkale Zaferi, Türk Milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda milletimizin, kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur.

Bu şanlı zaferin mirasçısı olarak bugün bizlere düşen görev, bu kutsal vatan topraklarımızın korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanını, canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.