…
08 Mart 2024, Cuma Antalya, Türkiye

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’ in, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı;


Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan kadınların günüdür. 8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana tüm dünyada kadınların; taleplerini birlikte daha güçlü haykırdıkları, kendilerini toplumda eşitlikten yalıtarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı çıktığı, kadını sömüren, aşağılayan, yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, aynı zamanda kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük gibi kavramlara dikkat çekerek politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, kendilerine uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir.

Geçmişten günümüze hiçbir toplumun, kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesi, kalkınması, demokratikleşmesi mümkün olmamıştır. Başta siyaset, ekonomi ve eğitim olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük eksikliktir. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan ihtimal yoktur.” diyerek Türk kadınına sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, iş dünyasında hukukta, aile içinde çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önemini vurgulamıştır.

Kurtuluş Savaşı'nın görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden, genç nesillere ışık tutan, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir. Ayrıca, aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki bu başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten çok katkıda bulunmaktadır. Bu sebepledir ki uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir. Bizler de Antalya Aile, ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetlerimiz doğrultusunda toplumun mihenk taşı olan kadınlarımızın her daim yanındayız ve sosyal hayatımızın dinamikleriyle bağdaşmayan, insan onurunu zedeleyen her türlü eylemin karşısındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız; üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere tüm dünyayı sevgiyle dolduran kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.