…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Adıyaman, Türkiye

Vatan Size Minnettar


Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, uğruna en değerli varlığını ortaya koyarak fedakârlığın zirvesine ulaşan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan, destansı tarihimizin yaşayan abideleri olan kahraman gazilerimizin “19 Eylül Gaziler Günü” tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakip, Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. 

Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen “Gaziler Günü” törenine Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Halil İbrahim FIRAT, Belediye Başkanımız  Sayın Dr. Süleyman KILINÇ, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Ufuk Mustafa SÜREN, Adıyaman Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet TURGUT, Vali Yardımcılarımız, İl Jandarma Komutanımız Sayın Jandarma Albay Ferdi ERBAKICI, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Sayın Ahmet OKUTAN, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Çelenk töreni sonrası Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve beraberindeki heyet şehitliği ziyaret edip karanfil bıraktı. Şehitlik ziyaretinde İl Müftümüz Sayın Mehmet TAŞTAN tarafından vatan uğruna can veren kahraman şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Şehitlik ziyaretinin ardından 19 Eylül Gaziler Günü programı Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Sayın Ahmet OKUTAN’da 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı anılarını anlatarak kahramanlık şiirlerini okudu.

Program sonrası, Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve il protokolümüz şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen öğle yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Yemek Programı sonrasında Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve İl Protokol Üyelerimiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesini ve Kahraman Gazilerimizi ikamet ettikleri hanelerinde ziyaret ettiler.