…
…
…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe Adıyaman, Türkiye

Sizde Koruyucu Aile Olabilirsiniz


İl Müdürlüğümüz uhdesinde, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Münasebetiyle toplumda farkındalık yaratmak amacıyla Koruyucu Ailelerimiz, Çocuklarımız, personellerimiz ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla kortej yürüyüşü ve tanıtım standı çalışmalarını gerçekleştirdi.

İl Müdürlüğü Hizmet Binamızdan başlayarak Koşu Parkına kadar gerçekleştiren korteje Koruyucu Aileler, İl Müdürlüğümüzde ve Bağlı Kuruluşlarımızda görev yapan personellerimiz ile vatandaşlarımız katılım sağladı. Adıyaman Demokrasi Parkında açılan Farkındalık Standı ile Koruyucu Aile Hizmet Modeli tanıtımı gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK; “Çeşitli sebeplerle aile ortamından yoksun kalmış çocuklarımızın şefkat ve sevgi ortamlarında büyümelerine oldukça önem veren bir bakanlığın ilimizdeki temsilcileriyiz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla 2017 yılında mevcut koruyucu aile yanına verilen çocuk sayımız 18 iken gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile %350’lik artış sağlayarak günümüz itibarı ile 43 koruyucu ailemiz ile 63 çocuğumuza Koruyucu Aile Hizmet Modeli Kapsamında aile ortamı sunmaktayız. Sevgi ve şefkat timsali koruyucu ailelerimizi canı gönülden kutluyor. Ailelerimizi Koruyucu Aile olmaya davet ediyorum.” dedi.