…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Aralık 2021, Perşembe Adıyaman, Türkiye

Sarıkamış Şehitleri, Harekatın 107.Yılında Şehitlikte Dualarla Anıldı


Sarıkamış Harekatı'nın 107.Yıldönümünde; İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, Kahraman Gazilerimiz, Şehit Yakınları ve Gazi Derneklerimizin Başkanları, Basın Mensupları ve Yatılı Kuruluşlarımızda Kalan Çocuklarımız ile Birlikte Adıyaman Şehitliğimize Ziyaret Gerçekleştirdiler.

Adıyaman Şehitliğimize gerçekleştirilen ziyarette vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için kuran tilaveti okutuldu. Ülkemizin geleceğini korumak adına ülkülerinden ayrılmayan kahramanlarımızın hatıralarını yad etmek ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK açıklamalarda bulundu; 

"Bundan tam 107 yıl önce gerçekleşen Sarıkamış Harekatı, 90 bin askerimizin donarak şehit olduğu yüreklerimizi kavuran tarihimizin en acı olaylarından bir tanesidir. Bugün, kutsal vatan topraklarının bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü için canlarını hiç düşünmeden feda eden binlerce kahramanımız şehadete yürümüştür. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un bizlere miras bıraktığı “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı” dizelerinin ne kadar anlamlı olduğunu bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” düsturuyla; Sarıkamış Harekâtı’nda, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda aziz şehitlerimizin gösterdiği fedakârlık ve duyarlılığın, gelecek nesillerimize aktarılması bu vatanın evlatları olarak hepimizin en asli vazifesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 107 yıl önce bugün Sarıkamış’ta kardan kefenlere bürünen aziz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhları Şâd, Mekânları Cennet Olsun." dedi.