…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Mayıs 2022, Pazar Adıyaman, Türkiye

Ramazan Bayramında Şehitliğimiz ve Şehit Yakınlarımız Ziyaret Edildi


Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ile İl Protokol Üyelerimiz, Hakikat Yolunda Vatan Aşkıyla Resulullah'a Komşu Olan Kahramanlarımızı Şehitliğimize ve Şehit Yakınlarımıza Gerçekleştirdikleri Ziyaretlerde Dualarla Andılar.

 

Ramazan Bayramı öncesi aziz vatanın her karış toprağını şerefli kanlarıyla sulayarak bizlere cennet bir vatan bırakarak aziz milletimizin gönlünde en yüce makama nail olan kahraman şehitlerimiz kabirleri başında dualarla anıldı.

Şehitlik ziyaretine Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet AYDIN, Milletvekillerimiz Avukat İbrahim Halil FIRAT, Yakup TAŞ, Abdurrahman TUTDERE, Belediye Başkanımız Sayın Dr.Süleyman KILINÇ, İl Emniyet Müdürümüz  Sayın İbrahim ERGÜDER, İl Jandarma Komutanımız Albay Bilgihan YEŞİLYURT, Siyasi Parti Başkanları, İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Sayın Hacı ERDENGİ, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlik ziyaretinde İl Müftülüğü görevlileri tarafından vatanın mukaddesatı ile milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna şehadet makamına erişen şehitler için dua edildi.

Yapılan duanın ardından Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve protokol üyelerimiz şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

 

Şehit Yakınlarımıza ve Gazilerimize ziyaret sırasında; Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR’a, Eşi Hanımefendi Sayın Serinay ÇUHADAR, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet AYDIN, Milletvekillerimiz Avukat İbrahim Halil FIRAT, Yakup TAŞ, Abdurrahman TUTDERE, Belediye Başkanımız Sayın Dr.Süleyman KILINÇ, İl Emniyet Müdürümüz  Sayın İbrahim ERGÜDER, İl Jandarma Komutanımız Albay Bilgihan YEŞİLYURT, Siyasi Parti Başkanları, İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Sayın Hacı ERDENGİ eşlik etti.

Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve beraberindeki heyet, ziyaret programı kapsamında ilk olarak geçtiğimiz yılın Ekim ayında Fırat Kalkanı Harekâtı alanındaki Azez ilçesine bağlı Mare bölgesinde bulundukları zırhlı araca bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen güdümlü füze saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekât Polisi Fatih DOĞAN’ın ailesini ziyaret ederek bayramını tebrik etti.

Ziyarette şehit Fatih DOĞAN’ın yeni doğan ve babasının isminin verildiği bebeği kucağına alan Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, Fatih bebeğe hayırlı bir ömür diledi. 

Buradaki ziyaretin ardından Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR başkanlığındaki heyet, 2019 yılında Van’ın Çaldıran ilçesinde pusu-keşif maksadıyla görev hazırlığı esnasında kazaen silahın ateş alması sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fırat DEMİRin ailesini ziyaret ederek bayramını kutladı.

İl Protokolünün şehit ailelerine gerçekleştirdiği bayram ziyaretinin son durağı 1993 yılında bölücü terör örgütü mensuplarının ilimiz merkez Ağaçkonak Köyüne düzenlediği silahlı ve bombalı saldırıda şehit olan Geçici Köy Korucusu Mehmet DENİZ’in ailesi oldu. 

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyaretlerde Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve Eşi Hanımefendi Sayın Serinay ÇUHADAR şehit ailelerine çiçek takdim edip yakın ilgi gösterirken, şehitlerimizin kıymetli emanetleri olan çocukları ve yeğenlerine de oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.