…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2019, Pazartesi Merkez, Adıyaman

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirildi.


Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kadına Yönelik Şiddet temalı resim sergisi Adıyamanpark AVM’de açılarak vatandaşların beğenisine sunuldu. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören sergi büyük beğeni topladı.

Dünyanın Sekizinci Harikası olan Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti, Karakuş Tepesi ve Cendere Köprüsünde  “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir.” pankartı açılarak şiddetin insanlığa ihaneti anlatıldı.  ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) tarafından Adıyamanpark AVM’de  “Kadına Şiddet İnsanlık Şuçudur.” sloganıyla farkındalık standı açıldı. Voleybol turnuvası düzenlenerek “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” vurgusunda bulunuldu. Kadın Konukevi, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) ve GAP Çocuk Gelişim Merkezi’ndeki kadınlarla kahvaltıda bir araya gelindi. Akademisyenler tarafından Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda şiddeti ortaya çıkaran toplumsal yapılar ile ilgili seminer verildi.

Günün önemi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi ÇELİK;

“Kadınlar size Allah’ın emanetidir.” Hadisini kendisine düstur edinen bir müslüman olarak peygamber efendimizin bizim için çizdiği yol kadına yönelik yapılan hertürlü şiddete karşı durmaktır. Şiddete karşı Sıfır toleransla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK Hanıfendinin desteğiyle yürüttüğümüz politkalarımız hız kesmeden devam etmktedir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelemiz Bakanlığımızın belirlediği 4 ana başlık olan Mevzuatın etkin ve doğru uygulanması, Şiddet mağdurlarının kurumsal hizmetlerle korunması ve desteklenmesi,  farkındalık oluşturma ve Bilinç yükseltme ile Araştırma ve Veri Entegrasyonu ile devam edecektir. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz.” dedi.