…
…
…
…
13 Ocak 2022, Perşembe Adıyaman, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı Gerçekleştirildi


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, 1 Temmuz 2021 tarihinde açıkladığı 2021-2025 yıllarını kapsayan 4.Ulusal Eylem Planı kapsamında, Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz Sekreteryasında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planını oluşturma hedefini gerçekleştirmek amacıyla çalıştay düzenlendi.

            Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştay, Vali Yardımcımız Sayın İhsan MASKAR’ın Başkanlığında paydaş kamu kurumları ve STK temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

            Açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yardımcımız Sayın İhsan MASKAR; “Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR’ın himayelerinde ilimizde sürdürülen kadına yönelik şiddetle mücadele, kamu kurumlarımız, üniversitemiz ve STK’larımızın güç birlikteliğiyle topyekün bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Düzenlenen çalıştayla paydaş kurumlarımızın oluşturacakları il eylem planı kadına yönelik şiddetle mücadelede verilen hizmetlerin gücüne güç katacaktır.” dedi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’nda, ilimizin yerel eylem planının paydaş kurumlarla eş güdüm halinde hazırlanacağını belirten İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK açıklamalarına şöyle devam etti; “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele aynı zamanda her biri canımızın bir parçası olan annemizin, eşimizin ve kızımızın hakkını, onurunu ve gururunu koruma mücadelesidir.

            Ortada bir mağdur varsa biz oradayız. İşte mağduriyetler yaşanmadan ailelerimizin müreffeh yaşam standartlarına ulaşmaları noktasında Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendinin riyasetiyle ilimizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelemizi sürdürüyoruz. Kadınlarımızın yaşayabilecekleri ya da yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi noktasında İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımız aracılığıyla kurumsal hizmetler vermekteyiz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleriyle, Finansal Okuryazarlık Çalışmalarımızla, Psikososyal Destek Hizmetlerimiz ve Kadın Kooperatiflerimiz ile kadınlarımızın güçlendirilmesini hedeflemekteyiz.

Çünkü biliyoruz ki Güçlü Kadın Güçlü Toplum demek, Güçlü Toplum Güçlü Türkiye demektir.” dedi.