…
…
…
…
09 Haziran 2021, Çarşamba Şanlıurfa, Türkiye

“Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması” Programı Gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi, kooperatifçiliğin imece kültürünün bir sonucu olduğunu belirterek, “Bugün kooperatifler eliyle birbirimizin eksiğini tamamlarken sonuç itibariyle de içinde yaşadığımız toprağın geleceğini beraber inşa ediyoruz. Bu gelecek inşası konusunu hepimizin unutmaması gerekiyor" dedi.

"Kooperatifçilik imece kültürünün sonucudur"

Bakan Derya Yanık, kadın kooperatif buluşmasının 7'ncisinin Şanlıurfa'da gerçekleştirildiğini aktararak, bu buluşmaların diğer bölgelerde de devam edeceğini söyledi. Güneydoğu Anadolu coğrafyasında kadınların, bütün geride bıraktıkları zor zamanlara rağmen ayakta durarak toplumu inşa etme başarısının çok net bir şekilde görüldüğünü anlatan Yanık, bu kadınların her birine çok güvendiklerini dile getirdi. Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşmasının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü bir projenin buluşması olduğunu aktaran Yanık, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere çalışmayı destekleyenlere teşekkür etti.

Bakan Yanık, hayatı ve geleceği kadın erkeğin birlikte inşa etmesi gerektiğinin altını çizerek, bunun da kooperatifçilik kültürüyle gerçekleştirilebileceğini dile getirdi. Kooperatiflerle insanların birbirlerinin eksikliklerini tamamladığını vurgulayan Yanık, şöyle devam etti:

"Kadın ve erkekler olarak hayatı ve geleceği beraber inşa etmekle yükümlü insanlarız. Birlikten kuvvet doğar inancına sahip insanlarız. İmece kültürü Anadolu topraklarının hücrelerine kadar işlemiş bir kültürdür, kooperatifçilik de işte birlikten kuvvet doğar fikrinin, bir anlamda imece kültürünün sonucudur. Bizim çok esaslı, çok içeriden yaşadığımız bir duygunun eseridir kooperatifçilik. Kooperatifçiliğin ruh halini Anadolu toprakları geçmişinde çok içerden yaşamıştır, birbirine omuz vermeyi, birbirine el vermeyi, birbirinin eksiğini tamamlamayı, yokluğunu gidermeyi zaten yapagelmiştir. Bugün kooperatifler eliyle birbirimizin eksiğini tamamlarken sonuç itibariyle de içinde yaşadığımız toprağın geleceğini de beraber inşa ediyoruz. Bu gelecek inşası konusunu hepimizin unutmaması gerekiyor." dedi.

Bakanlığımızca Gerçekleştirilen “Kadın Kooperatifleri Güneydoğu Anadolu Buluşması” programına Bölgede bulunan 8 İlimizin Valileri ve Eşleri, Milletvekilleri, Kooperatif Temsilcileri olmak üzere ilimizden Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, İl Müdür Yardımcımız Sayın Abdurrahman BİLGİÇ, Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Nurettin KİYAS, Adıyaman İl Ticaret Müdürü Sayın ÖMER USLU ve BETHESNA Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sayın Selvinaz KARABOĞA katılım sağlamışlardır.