…
03 Aralık 2020, Perşembe Adıyaman, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK yayımladığı mesajında;

"Engellilerimiz bizim için sadece 3 Aralıklarda değil; her gün hatırlanması ve şartlarının iyileştirilmesi gereken toplumumuzun önemli bir parçasıdır. Allah’a şükürler olsun ki, insanların birbirine üstünlüğünün ancak ve ancak takva noktasında olabileceğini bildiren ve bütün insanların eşit olduğunu her fırsatta dile getiren bir dini inancımız var; söz konusu çocuk, kadın, yaşlı, engelli, dahası dezavantajlı kardeşlerimiz olunca, hiçbir fedakârlığı esirgemeyen, her şeyi seferber eden, resmi bir anlayışımız, bir devletimiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden bir yönetim anlayışımız var.

İşte bu bakış açısıyla, sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, 2002 yılından bugüne kadar, engelli vatandaşlarımızın haklarının iyileştirilmesi ve bu kardeşlerimizin toplum hayatına daha iyi entegre olabilmeleri için yapılan çalışmalarla, engeller birer birer aşılmış ve bu kardeşlerimiz hak ettikleri hizmetlere nihayet ulaşmışlardır. Birçok engelli kardeşimiz, kamuda görev alıp, kendi ayakları üzerinde durabileceğini ispatlamış, bu şekilde topluma hizmet edilebilmesinde hiçbir engelin önemli olmadığını ortaya koymuşlardır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 2020 Yılının Erişilebilirlik Yılı olarak ilan edilmesi ile beraber Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendinin talimatları doğrultusunda sürdürdüğümüz Erişilebilirlik hizmetlerimizin ivmesini arttırarak Engelli vatandaşlarımızın her alanda yürütülen hizmetlere erişiminin kolaylıkla sağlanması için çalışmalarımızı sürdürüyor, gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü Kutluyor, tüm vatandaşlarımızı engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyorum." dedi.