…
17 Mart 2021, Çarşamba Adıyaman, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK'in, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı


İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK mesajında;

Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Aziz Şehitlerimizi şükranla ve rahmetle yad ediyorum.

Çanakkale Zaferi, 20. asrın en güçlü ordularını dize getiren, cihana meydanı dar eden, tarihin akışını değiştiren şanlı milletimizin yazdığı bir destandır. Çanakkale, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği topraktır.

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi”

dizeleriyle ifade ettiği vatan evlatlarımızın iman, azim ve vatan sevgisiyle kazandığı bu zafer “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşettiği zaferdir. Çanakkale’de yakılan meşale, İstiklal Mücadelemizde, 15 Temmuz Destanının yazılmasında ve vatan topraklarımıza göz diken mihraklara karşı gerçekleştirdiğimiz harekatlarda yolumuzu aydınlatmaktadır. Çanakkale Şehitlerinin torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” dedi.