…
01 Ekim 2021, Cuma Adıyaman, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK'in, 1 Ekim Dünya Engelliler Günü Mesajı


Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, Dünya yaşlılar günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

İl Müdürümüz Sayın Fehmi Çelik; “Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem de kökleridir.” vurgusunda bulunduktan sonra konuşmasına şöyle devam etti:
“Yaşlılar hayatımızın en kıymetli hazineleridir ve hepimiz hayatımızı sevgiyle yaşamak isteriz. Ömrümüz yettiği sürece hepimiz bir gün yaşlanacağız. Bizlerinde bir gün yaşlanacağı gerçeği ve bilinciyle yaşlılarımıza gereken sevgi, saygı, ilgiyi göstermeliyiz. Geçmiş yaşantılarında önemli görevleri yerine getiren, tecrübe ve düşünceleriyle bizlere yol gösteren yaşlılarımız, geleneklerimize göre de her zaman baş tacımız olmuşlardır. Bilgi ve tecrübe hazinesi olarak gördüğümüz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz saygı ve sevgi, gençlerimize örnek olacak aynı zamanda toplumsal birliğimiz ile geleceğimizin de teminatı olacaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş "Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.” diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde yaşlılarımızın toplumsal hayatta yaşadıkları fiziksel ve mental engellerini minimize eden çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendinin riyasetinde, aynı şekilde ilimizde de yaşlılarımıza yönelik olarak yürüttüğümüz evde bakım ve yaşlı bakım hizmetleri ile çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Yaşlılar Haftası’nı en içten duygularımla kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan yaşlılarımıza, mutlu, huzurlu ve sağlıklı uzun ömürler dileyerek ellerinden öpüyorum.” dedi.