…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mayıs 2022, Salı Adıyaman, Türkiye

Engelleri Birlikte Aşalım


10-16 Mayıs Engelliler Haftası Münasebetiyle Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve İl Protokolümüzün Katılımlarıyla İl Müdürlüğümüzün Koordinasyonunda Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirildi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Ülkemizde ve dünyada engelli vatandaşlarımıza karşı farkındalık ve duyarlılığın daha da artırılması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” kutlama programı Adıyaman’da da kortejle başladı.

Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde kortej yürüyüşü düzenlenerek farkındalığa dikkat çekildi. 1 Aralık İlkokulu önünde başlayan kortej yürüyüşü Demokrasi Parkına kadar devam etti.

Kortej’e Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Şerif AYAZ, Adıyaman Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet TURGUT, Vali Yardımcımız Sayın İhsan MASKAR, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, engelli derneklerin başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler ve aileleri ile öğrenciler katıldı.

Engellilerden oluşturulan Mehteran Takımımızın da eşlik ettiği kortej yürüyüşünde engelli bireyler taşıdığı dövizlerle engelleri aşma vurgusuna dikkat çekerken, asıl engelin engel olmak olduğunun altı çizildi. Saat 11.00’de başlayan kortej yürüyüşünde vatandaşlar da işyerlerinden alkışlarıyla destek oldu.

ERİŞİLEBİLİRLİK BELGE TAKDİMİ

Kortej sonrası Valilik Makamında engelli bireylerin sosyal hayata aktif bir şekilde katılımlarını sağlamak ve rahatça ulaşımını sağlayacak şekilde yerleşke girişleri, otoparkları, engelli rampaları, kapıları, koridorları ve asansörleri engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiren Adıyaman’daki bazı kamu kurumlarına Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR tarafından “Erişilebilirlik Belgesi” verildi. 

 

Kamu ve özel kuruluşlara “Erişilebilirlik Belgesi” verilmesinin ardından İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK ve Adıyaman’daki engelli derneklerinin temsilcileri Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR’ı makamında ziyaret ettiler.

ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, Engelli Derneklerimizin Temsilcileri ve Jandarma Personellerinin Katılımlarıyla Engelliler Haftası Kapsamında Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde Özel Çocuklarımızın Coşkuyla Sergiledikleri Etkinliklerini İçeren Kutlama Programı gerçekleştirildi.

ZİYARETLER

Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR İl Müdürümüz ile Birlikte Kahraman Gazilerimize ve Evde Bakım Desteğinden Yararlanan Ailemize Ziyaret Gerçekleştirdi.

ASKERLİK YEMİN TÖRENİ

Adıyaman’da 21 engelli vatandaş temsili askerlik kapsamında bir günlük askerlik yaparak yemin ettiler. Üniformalarını giyen asker adayları, komutanları nezaretinde verilen temel askerlik eğitiminin ardından düzenlenen törenle Türk Bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin ettiler.

İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Taburuna aileleriyle gelen engelliler, asker tıraşı edildikten sonra askeri üniformalarını giydi. Temel askerlik konusunda 1 günlük eğitim alan engelliler, yemin ettikten sonra terhis belgelerin aldı.

İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Tabur Komutanlığında düzenlenen Temsili Askerlik Törenine Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet AYDIN, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Süleyman KILINÇ, Adıyaman Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet TURGUT, İl Jandarma Komutanımız Albay Bilgihan YEŞİLYURT, İl Emniyet Müdürümüz Sayın İbrahim ERGÜDER, AK Parti İl Başkanı Sayın Mehmet DAĞTEKİN, İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, İl Müftümüz Sayın Mehmet TAŞCI, Askerlik Şubesi Başkanı Sayın Yüzbaşı Yasin GÜNDOĞMUŞ, Jandarma personeli ile engellilerin aileleri katıldı.

Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve protokol üyeleri yemin töreni sonrası engellilere terhis belgelerini dağıttılar. 

HARFANE GECESİ PROGRAMI

Engelliler Haftasında Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR'ın Teşrifleriyle, İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Fikret KELEŞ'in Katılımlarıyla, Engellilerimiz ve Ailelerinin Onuruna Gençlik ve Spor İl Mudürlüğümüzce Harfane Gecesi Programı Gerçekleştirildi.