…
01 Ağustos 2021, Pazar Ankara,Türkiye

Bakanımız Yanık: “Yangından Etkilenenler İçin Sosyal Yardımlar Fonu’muzdan Toplam 21 Milyon Lira Kaynak Aktarımı Yaptık”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, orman yangınları nedeniyle 5 ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla akut ihtiyaçların giderilmesi için toplam 21 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Adana’da Kozan Akdam Yangın Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Yetkililerden yangına ilişkin bilgi alan Yanık, açıklamalarda bulundu. Yanık, yaz ve bölgenin bitki örtüsü şartları sebebiyle 5 ayrı ildeki yangınların son günlerde özellikle etkili olduğunu belirterek, üzüntülerini dile getirdi. Derya Yanık, "Adana ve Osmaniye'de teselli eden tek husus, can kaybının olmaması çünkü, Antalya'da maalesef can kayıplarımız var." ifadesini kullandı.

 

“Bütün bölgelerimizi yakından takip ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün Antalya Manavgat'ta olduğunu anımsatan Yanık, "Kriz masasında, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bütün bölgelerimizi yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Yanık, vatandaşların yangın sebebiyle uğradığı zararların en kısa sürede giderileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yanan orman varlıklarımız, yeşil vatanımız, olması gereken zamanda, hızlıca ağaçlandırılacak. Bu noktada bizim kurumlar olarak hassasiyetimiz ortada. Türkiye'nin orman varlığını artıran bir siyasi irade var. Aynı zamanda vatandaşlarımızın da kampanyalar ile ağaçlandırma çalışmalarının başlaması talebi, bizim için son derece anlamlı. Can kaybı olmaması önemli, maddi zararı bir şekilde telafi ederiz. Bunun için bütün kurumlarımız organize biçimde gerekli çalışmaları yapıyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hizmet üretiyoruz. Bu afetin de başından itibaren bütün kurumlarımız, AFAD, Bakanlıklar, bu konuda paydaş olan bütün birimler çok hızlıca organize olarak sahaya indiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."