…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Mayıs 2022, Pazartesi Adıyaman, Türkiye

'Adıyaman Şehitlerini Anıyor'


Her Sene İstanbul'un Fethine Denk Gelen Bu Özel Günde Tüm Şehitlerimiz ve Vefat Eden Kahraman Gazilerimiz İçin Düzenlenecek Toplu Mevlid Programımızın İlki Olan "Adıyaman Şehitlerini Anıyor Programı", Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, İl Protokol Üyelerimiz, Aziz Şehitlerimizin Kıymetli Aileleri ve Kahraman Gazilerimizin Katılımlarıyla Dualar Eşliğinde Gerçekleştirildi.

 

Tarih boyunca bu toprakları vatan yapmak için her karışını kanlarıyla sulayarak toprağa düşen, büyük bir fedakârlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen kahraman şehitlerimiz için mevlid-i şerif okutuldu.

Bu cennet toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimiz için Valiliğimizin himayelerinde geleneksel hale getirilerek, her yıl İstanbul’un Fethi olan 29 Mayıs’ta “Adıyaman Şehitlerini Anıyor” programı düzenlenerek mevlidi şerif okutulacak.

TPAO Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde okunan Mevlidi Şerife Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Bozan ÇEVİK, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Cumhur KIRILMIŞ, İlçe Kaymakamlarımız, İl Jandarma Komutanımız Albay Bilgihan YEŞİLYURT, İl Emniyet Müdürümüz Sayın İbrahim ERGÜDER, İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile emniyet ve jandarma personeli katıldı.  

İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİ ile Birlikte Okunan mevlidi şerif öncesi  şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek gezerek yakın ilgi gösteren Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR, böyle müstesna bir günde aziz vatan şehitlerimizin kıymetli aileleri ve gazilerimizle birlikte olmaktan bahtiyarlık duyduğunu ifade etti.

İkindi namazı sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Müftülük görevlileri tarafından mevlidi şerif okunurken, Grup Ravza tarafından ilahiler seslendirildi.