…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Adıyaman, Türkiye

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Şehit Yakınlarımız Ziyaret Edildi


Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR ve İl Protokolümüz 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde, Kahraman Şehitlerimizin Muhterem Yakınlarını ziyaret ettiler.

18Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Kapsamında Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR Bey, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Süleyman KILINÇ Bey ve İl Protokolümüz ile Birlikte, Aziz Şehitlerimiz Taha ULUÇAY, Mehmet ORHAN ve Cevdet CANÖRDEK'in Kıymetli Ailelerine Ziyaretler Gerçekleştirildi.

İlk olarak 2019 yılının Temmuz ayında Sincik ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensuplarının Polis ekip otosuna yaptığı silahlı saldırı sonucu Şehit olan Polis Memuru Taha ULUÇAY’ın eşi Sümeyra ULUÇAY ziyaret edildi.

Heyet daha sonra 2020 yılının Şubat ayında Suriye’de bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla İdlib kenti kırsalında rejim güçlerince Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılan hain hava saldırısında Şehit olan İstihkâm Uzman Onbaşı Mehmet ORHAN’ın ailesini ziyaret etti.

Buradaki ziyaretin ardından Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, 2018 yılında Bitlis İl Merkezine bağlı Çeltikli Jandarma Karakolu sorumluluk bölgesinde bulunan Aşağıyolak Köyü kırsalında icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cevdet CANÖRDEK’in ailesini ziyaret etti.

Program kapsamında Vali Yardımcımız Sayın Halid YILDIZ ve İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Zafer YENER'e eşlik eden İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK, 1 Ocak 2016 tarihinde Şırnak’ın Cizre İlçesinde güvenlik kuvvetlerince yürütülen operasyon esnasında PKK bölücü terör örgütü mensuplarının attığı roketle şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir ÖNER ile 2019 Yılının Ağustos ayında Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ayhan YANIK'ın aileleri ziyaret edildi. 

Şehitlerimizin Yakınlarına gerçekleştirilen ziyaretlerde, Aziz Şehitlerimiz için dualar edilerek Allah'tan Rahmet dilendi.