…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Ekim 2021, Cuma Adıyaman, Türkiye

1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününde Gazilerimiz Çocuklarımız ile Buluştu


1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Münasebetiyle Kahraman Gazilerimiz ile Korunma ve Bakım altında bulunan çocuklarımız bir araya geldiler.
İl Müdürlüğümüze bağlı Adıyaman Çocuk Evleri Sitesi’nde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımızla bir araya gelen tarihin yaşayan abideleri kahraman gazilerimiz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Kutlama Programı’nda pasta kesimi ve spor etkinlikleri ile çocukluklarına döndüler.
Kutlama programında günün anlam ve önemine değinerek açıklamalarda bulunan Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Fehmi ÇELİK; “Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Defaten belirttiğim üzere; Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem de kökleridir. İşte bu yaşayan geçmişimiz, hafızamız ve köklerimizle sık sık buluşmalıyız. Yaşlılarımızdan alacağımız tecrübeye dayalı öğretilere dikkat ederek hayatımıza ışık tutan yansımalarını geleceğimize taşımalıyız. Sebebi O’dur ki, Peygamber Efendimizin de hadis-i şeriflerinde; “Herhangi bir genç, bir kimseye yaşlı olduğu için ikramda bulunursa, Allah o gence, yaşlılığında kendisine ikramda bulunacak birini nasip eder.” belirttiği üzere bizlere bir öğreti olarak geleceğimizin şekillenmesinin geçmişimize hürmetten geçeceğine işaret etmiştir.
Ülkemizdeki yaşlılık çalışmalarıyla, büyüklerimizin sağlıklı bireyler olarak tecrübelerinin yeni nesillere aktarılması, toplumsal hayat bağlarının güçlendirilmesi ve kuşaklar arası dayanışmanın desteklenmesi noktasında Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendinin riyasetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Kuşaklararası buluşma programımızda kahramanlık hikayelerini anlatarak çocuklarımızı tarihi bir yolculuğa çıkaran kahraman çınarlarımızın çocukluğunu yaşadığı, çocuklarımızın ise olgunluklarını gördüğü sevgi ve saygı içerisinde unutulmaz bir gün yaşadık.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü en içten duygularımla kutluyor, yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.