…
…
…
…
21 Eylül 2020, Pazartesi Zonguldak, Türkiye

Zonguldak İlimizde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi


Gösterdikleri sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık ve gayretleri ile yaptığı çalışmalarda yurt içinde ve dışında üstün başarı göstererek devletin yücelmesine ve milli menfaatlerine katkısı olanlardan vatan savunması için kanlarını dökerek kahramanca şehit olanların mirasçılarına ve gazilik onuruna erişen kahramanlarımızın kendilerine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Valiliğimiz himayesinde 17.09.2020 Perşembe günü Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih töreni gerçekleştirilmiştir.

Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ'ın tevcihleri ile İl Müdürlüğümüz konferans salonunda gerçekleştirilen törene Zonguldak Milletvekili Ünal DEMİRTAŞ, Vali Yardımcısı Yıldırım UÇAR, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan YAĞIZ, İl Jandarma Komutanı J.Albay Gönen SÜSLÜ, İl Emniyet Müdürü Metin TURANLI, Sahil Güvenlik Komutanı Ayhan YATKIN, İl Müftüsü Aşır DURGUN, siyasi parti temsilcileri, İl Müdürümüz Kemal GÜMRÜKÇÜ ve daire amirleri ile birlikte şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımız katılmıştır.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören İl Müdürümüz Kemal GÜMRÜKÇÜ ve Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ'ın konuşmaları ile devam etmiştir. Madalya verilecek şehit ve gazilerimizin özgeçmişlerinin slayt gösterisi eşliğinde anlatılmasının akabinde Madalyalar Sayın Valimiz tarafından hak sahiplerine tevcih edilmiştir.

Zonguldak ilimizde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edilenler:

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep TURAN(Babası Ercan TURAN)
Malül Gazi Jandarma Uzman Çavuş Feyyaz ORUÇ
Malül Gazi Jandarma Uzman Çavuş Erdem YÜRT
Malül Gazi Jandarma Er Hamza MUTLU
Malül Gazi Jandarma Er Şenol ÇATMA