…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Zonguldak, Türkiye

Zonguldak İlimizde 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlanmıştır


19 Eylül 2019 Gaziler Günü münasebetiyle saat 10.00’da Vilayet önünde anma töreni yapılmış olup, törene resmi daireler, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve Muharip Gaziler Derneği katılmıştır.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon, Belediye Başkanlığı ve Türk Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlamış olup, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımızın 3 gazimiz tarafından göndere çekilmesiyle devam etmiştir.

Ardından Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep BAŞAR tarafından günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir öğrenci tarafından şiir okunması sonrasında tören sonlandırılmıştır. Vilayet önünde gerçekleştirilen törenin ardından saat 10.30’da Sayın Valimiz eşliğinde Muharip Gaziler Derneği ziyaret edilmiştir. Sonrasında Gaziler Mezarlığı ziyaret edilmiş olup, Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak gazilerimiz için dua edilmiş, kabristanlarına karanfil bırakılmıştır.

Ardından Sayın Valimizin destekleri, İl Müdürlüğümüzün koordinesiyle ilimizde ikamet etmekte olan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza yönelik Zonguldak Polis Evi’nde yemek programı icra edilmiştir. Yemeğe Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ, Sayın Valimizin eşi Esma BEKTAŞ Hanımefendi ile birlikte birçok protokol üyesi katılmıştır.

Yemek boyunca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri ve protokol üyelerince ailelerimizle yakından ilgilenilmiştir. Yemek programının akabinde iki gazimizin evine hane ziyareti gerçekleştirilmiş olup, 19 Eylül programı ikindi namazına müteakip Ulu Camii’de Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından sona ermiştir.