…
…
…
…
…
04 Kasım 2019, Pazartesi Bursa/Türkiye

Şehit Yakınları ve Malul Gazilerimize Yönelik İznik-Bursa Gezisi Düzenlenmiştir


Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ’ın talimatları ve destekleri, İl Müdürlüğümüzün organize ve koordinesiyle ilimiz Kozlu, Kilimli ve Merkez ilçelerinde ikamet etmekte olan Şehit Yakınları ile Malul Gazilerimize yönelik Bursa iline kültür gezisi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen gezi programı ile Bursa’nın tarihi, kültürel ve manevi değerlerini şehit ve gazi ailelerimize aktarmak amaçlanmıştır. Geziye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Gülüzar YILMAZ, Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şube Personelleri Burcu TURMUŞ ve Sezgin DOĞAN refakatinde Şehit Yakınları ve malul gazilerimizden oluşan 50 kişilik bir grup katılmıştır.


30.10.2019 Çarşamba günü saat 08.30 ‘da Zonguldak Valiliği önünden geziye katılacak olan ailelerimizin alınmasıyla Bursa’ya gitmek üzere yola çıkılmıştır. Aynı gün öğlen saat 12.30 gibi İznik’e varılarak öğlen yemeği yenilmiştir. Yemeğin ardından İznik Ayasofya Camii’nde öğlen namazı kılınarak Cami’nin tarihi geçmişi grubumuza eşlik eden rehberce ailelerimize anlatılmıştır. Ardından Bursa’ya varılarak Çekirge bölgesinde yer alan Kervansaray Otele girişlerimiz yapılmış, ailelerimiz otelde serbest zaman geçirerek tarihi termal tesislerinden faydalanmışlardır.


31.10.2019 Perşembe günü sabah kahvaltısı ile birlikte saat 09.30’da otelden çıkışlarımız yapıldıktan sonra Bursa kültür turuna başlanmıştır. Rehber eşliğinde Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Yeşil Cami, Üftade Hazretlerinin türbesi, Panorama 1326 ve Bursa Ulu Cami gezilmiştir. Tarpihi Bursa Ulu Cami’de ailelerimiz ile kılınan öğlen namazı sonrasında öğlen yemeği molası verilmiştir. Yemeğin ardından ilimizin eski Kozlu Kaymakamı Ahmet KARAKAYA yeni görev yeri Bursa Kestel Kaymakamlığı’nda makamında ziyaret edilmiştir. Kaymakam bey ve eşi şehit yakınları ve gazilerimiz ile yakından ilgilenmişlerdir. Akabinde Kestel Belediye Başkanı makamında ziyaret edilmiştir. İkindi namazının da Bursa Ulu Cami’de kılınması sonrasında Zonguldak’a dönmek üzere yola çıkılmıştır. Saat 24.00’da Zonguldak’a varılmış olup, araç sıkıntısı olan ailelerimizin kurum araçlarımızla evlerine ulaşımları sağlanmıştır. Bu geziyi sağladığı için Sayın Valimiz Erdoğan BEKTAŞ’a desteklerinden dolayı şehit yakınları ve gazilerimiz adına teşekkür ederiz.