…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Zonguldak, Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Farkındalık Programı


Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle ilimizde günün anlam ve önemine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

81 ilimizde Sayın Valilerimizin başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı 25 Kasım Çarşamba Günü saat 10:00’da eş zamanlı olarak yapılmıştır. Bu çerçevede Zonguldak Valimiz Sayın Mustafa TUTULMAZ başkanlığında, Vali Yardımcımız Sayın Yıldırım UÇAR, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Veli KÖKTÜRK, İl Müdür Yardımcımız Sayın Gülüzar YILMAZ, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürümüz Sayın Nurhan YABAN ve Kadın Konukevi Müdürümüz Sayın Sacide KİLCİ’nin katılımıyla Zonguldak Valiliği Toplantı Salonunda telekonferans yoluyla diğer daire amirlerinin de hazır bulunduğu bir toplantı düzenlenmiştir. Pandemi dönemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen toplantıda ilimizde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele konusunda hayata geçirilen çalışmalar tanıtılmış, bu mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için yapılabilecek faaliyetler konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Toplantı sonrasında İl Emniyet Müdürü Sayın Metin TURANLI’nın ev sahipliğinde Asayiş Şube Müdürlüğü “Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Birimi”ne bir ziyaret düzenlenmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Veli KÖKTÜRK, İşkur İl Müdürü Sayın Gönül DEMİRSU, İl Sağlık Müdürü Sayın Ertuğrul GÜNER, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali TOSUN, İl Müftü Yardımcısı Sayın Tahir ERÇİN, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Armağan GÜRGENÇ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sayın Gülüzar YILMAZ, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Nurhan YABAN, Kadın Konukevi Müdürü Sayın Sacide KİLCİ ve Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Goncagül AVCI da ziyarete katılım sağlamıştır. Ziyaret kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından KADES uygulaması tanıtılmıştır. Asayiş Şube Müdürlüğü ziyareti ardından İl Jandarma Komutanlığı “ Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne bir ziyaret düzenlenmiştir. İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Gönen SÜSLÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyaret çerçevesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele kapsamında İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen faaliyetler hakkında brifing sunumu yapılmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Zonguldak Madenci Anıtı karşısında stant kurulmuştur. KADES uygulamasının tanıtımı ve farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak faaliyet gösteren stantlar daire amirlerince ziyaret edilmiş, akabinde Madenci Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirilmiştir.