…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2019, Salı Zonguldak, Türkiye

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliklerimiz


2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Madenci Anıtı’ndan başlayıp Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirilmiştir. Yürüyüşe; siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, otizmli çocuklar ve aileleri, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Müdürümüz Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcılarımız, personeller ve çok sayıda vatandaş katılmıştır. Yürüyüş bitiminden sonra Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a otizmli bireyler ve ilgili STK‘lar tarafından ziyaret gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürlüğü çalışanları #OtizmiFarkEtKabulEtBizimleYürü sloganıyla T.C. Zonguldak Valiliği önünde koreografi oluşturmuştur.

Devrek ilçesinde İl Müdürlüğümüze bağlı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Müdürlüğü ev sahibinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü dolayısıyla Otizmli bireyler ve ailelerine yönelik öğle yemeği gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe, Devrek Kaymakam Vekili Serkan Keçeli, İl Müdürümüz Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcılarımız Gülüzar Yılmaz, Ali Osman Yılmaz ve Elif Gökdoğan Şahin, Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç, Kadın Konukevi Müdürümüz Sacide Kilci, Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Tuncay Ünlütürk katılmıştır. Etkinliğin ardından ise otizmli bireylerin ailelerine yönelik sağlıklı beslenme eğitimi verilmiştir. Son olarak Otizmli çocuklar ve aileleriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirilmiştir.

Zonguldak Karaelmas Stadyumunda oynanan Kömürspor-Sivas Belediye müsabakasında otizmli bireyler ve futbolcular tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla pankart açılmıştır. #OtizmiFarkEt #KabulEt #BizimleYürü