…
…
…
02 Eylül 2022, Cuma Yalova, Türkiye

Ulusal Hane Ziyaretlerimiz Gerçekleştirilmeye Başladı


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tespit edilerek giderilmesi amacıyla Ulusal Ziyaret Programı hayata geçirilmiştir.

Program kapsamında bakanlığımızın arz odaklı hizmet anlayışı gereğince vatandaşlarımız hanelerinde uzman personeller tarafından ziyaret edilecek olup, ilgili sosyal hizmet ve sosyal yardım modeli belirleme çalışmaları yürütülecektir. Söz konusu Ulusal Ziyaret Programı Valiliklerin, Kaymakamlıkların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin katkıları ile uygulanacaktır.

Bu çerçevede İl Müdürlüğümüz bünyesinde ASDEP personelimiz Ulusal Ziyareti Programı kapsamında 1 Eylül itibari ile hane ziyaretlerine başlamıştır. İl Müdürümüz Arif LAÇİN; Hane ziyaretlerinde öncelikle sosyal hizmet modellerimizden yararlanan ( engelli, kadın, çocuk, yaşlı vb.) başta olmak üzere sosyo-ekonomik olarak risk altında olan haneler tespit edilerek ziyaret planlaması yapıldığını, ziyaretlerde ailelere yönelik bakanlığımızca hazırlanan formlardaki sorularla ayrıntılı bilgi alındığını, ailelerin ihtiyaç ve taleplerine göre uygun sosyal hizmet modellerinin belirlendiğini, gerekli psiko-sosyal destek ve rehberliğin yapıldığını, ziyaretlerde ailelere bakanlığımızın Aile Destek Programı hakkında hazırladığı bilgilendirici broşürler ile Sayın Cumhurbaşkanımızın mektubunun takdim edildiğini ifade etmiş olup, Ulusal Hane Ziyaretlerinin planlanmasında ve uygulanmasında kamu kurum ve kuruluşları ve mahalle muhtarları ile işbirliği yapıldığını belirtmiştir. Ulusal Ziyaret Programı kapsamında gerçekleştiren Hane Ziyaretleri devam etmektedir.