…
…
18 Eylül 2022, Pazar Yalova,Türkiye

İl Müdürümüz Arif LAÇİN’in “19 Eylül Gaziler Günü” Mesajı


 

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Kahramanlığın  ve fedakarlığın gurur timsali ve mazisi şan, şerefle dolu Türk ordusunun ilham kaynağı olarak nitelendirilen,  şehitlik niyetiyle giriştikleri  mücadelelerden “gazilik” onuruyla çıkan kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna göğüslerini siper eden kahramanlar gazilerimizdir.

Devletimizin bekası ve asil milletimizin varlığı uğruna bedenlerinde almış oldukları yaralar gazilerimizin kahramanlıklarını simgeleyen birer şeref madalyasıdır.

İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Şehit Yakınları ve Gaziler Birimimiz tarafından 2022 yılı içerisinde şehit ailelerimiz ve gazilerimize yönelik iş istihdamı, ücretsiz seyahat kartları, eğitim ve sağlık durumları ile ilgili gerçekleştirilen hizmetlerin yanında yıl içerisinde tüm gazilerimize ziyaretler gerçekleştirmek suretiyle gazilerimizin hizmetinde görev yapmaya devam etmekteyiz.

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'mareşal' rütbesi ve 'gazilik' unvanının verildiği gün olan 'Gaziler Günü'nü kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.