…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Kasım 2022, Pazartesi Yalova,Türkiye

Bakanımız Sayın Derya YANIK İlimiz Yalova’yı ziyaret etti


Bakanımız Sayın Derya YANIK İlimize gelerek İl Müdürlüğümüz, bağlı kuruluşlarımız, yapılan hizmetlerimiz ve projelerimiz kapsamında İlimizde bir takım ziyaretler gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu. Sayın Bakanımız bu kapsamda Yalova Valiliği’ni, Yalova Belediyesi’ni, bağlı kuruluşumuz Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ve kahraman şehidimiz Teğmen Talha BAHADIR'ın kıymetli ailesini ziyaret etti.

Bakanımız Sayın Derya YANIK, programı kapsamında Yalova Uygulama Oteli’nde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" toplantısına katılarak, toplantıda ASDEP çalışmaları kapsamında ilimizde 23 bin 663 hane ziyareti gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakanımız Sayın Derya YANIK toplantı sırasında yaptığı açıklamada: “ASDEP çalışmalarımız başladığı 2017 yılından bugüne kadar Yalova’da 2022 Eylül ayına kadar 23 bin 663 hane ziyaret edildi. Aile üyelerinin temel yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli başlıklarda eğitimler veriyoruz. Aile danışmanlığı eğitimleri kapsamında Yalova’da yine 562 vatandaşımız faydalandı. Yalova’da yine Sosyal Ekonomik Destek kapsamında 2012 yılından bu yana 70 milyon TL kaynak aktardık”

Akabinde, Bakanımız Sayın Derya YANIK İlimizin Çınarcık ilçesinde bulunan bağlı kuruluşumuz Çınarcık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Bakanımız Sayın Derya YANIK yaşlılarımızla sohbet ederek, onların hal ve hatırlarını sorarak hoş vakit geçirdi.

Bakanımız Sayın Derya YANIK, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada; Yalova'ya iki yeni Aile Destek Merkezi ve 750 kişilik aşevi kazandıracaklarını söyledi. Bakanlığın hizmetlerinin daha bütüncül olması ve etkinliğinin artırılması için kentte yeni bir Sosyal Hizmet Merkezi açacaklarını dile getiren Sayın Bakanımız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binamızı da yenileyerek daha etkin hizmetlerimizi ulaştırmaya çalışacağız. Onun dışında Çınarcık Huzurevi'ndeki gibi özellikle yaşlılarımızın, büyüklerimizin daha konforlu, kendilerini daha mutlu hissedecekleri ve aktif yaşlanmaya hizmet edecek şekilde kuruluşlarımızın düzenlenmesini, hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Burada da değerli büyüklerimizin hem onların duasından hem onların hayat tecrübesinden son derece yararlandığımız, büyüklerimizin buradaki konforunu, buradaki mutluluğunu görmek bizi inanılmaz mutlu etti. İnşallah bu konsepti ülkemizin farklı yerlerinde de uygulayarak ev tipi huzurevlerimizi hayata geçirmeye, çoğaltmaya çalışıyoruz."

Bakanımız Sayın Derya YANIK "aktif yaşlanma" konusunu önemsediklerini belirtti. Büyüklerin üretemeye devam ederek hayatlarını etkin bir biçimde sürdürmelerini önemsediklerini bildiren Sayın YANIK, şunları kaydetti:

"Huzurevlerimizin konsepti buna özellikle çok uygun. Onların çeşitli sosyalleşme alanları, spor yapacakları birtakım eğer faaliyetleri varsa onları sürdürebilecekleri mekanizmanın olması önemli. Dolayısıyla büyüklerimiz için bu anlamdaki hizmetlerimizi özellikle inşallah artırarak devam ettireceğiz. Bugün Zeynep ve İbrahim bana eşlik ediyorlar. Çocuklarımızla alakalı hizmetlerimizi de yine biliyorsunuz aile vakfı olarak başlamak ve sonrasında da çocuklarımızın eğitiminin, kişisel gelişimlerinin, sağlık hizmetlerinin etkin bir biçimde devam edebilmesi için çocuk hizmetlerimizde ayrıca artırarak devam ediyoruz. Çocuklarımızın büyüklerimizin tecrübelerinden, büyüklerimizin hayat birikiminden yararlanacakları birtakım buluşmaları ayarlamaya çalışıyoruz.

Bu anlamda inşallah önümüzdeki süreçte bakanlığımızın farklı çalışma, farklı hizmet alanlarının birbiriyle etkileşimi ve birbiriyle dayanışmasını da artırarak devam ettireceğiz."

Bakanımız Sayın Derya YANIK’a yapmış olduğu huzurevi ziyaretinde, Çınarcık Belediye Başkanı Numan SOYER eşi Elif SOYER ile birlikte hazır bulunarak, Sayın Bakanımıza hediye takdiminde bulundular. Ayrıca Sayın Bakanımıza huzurevi ziyaretinde, Valimiz Sayın Muammer EROL, Ak Parti Yalova Milletvekilleri Sayın Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ ve Sayın Meliha AKYOL, Yalova Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa TUTUK, Ak Parti İl Başkanı Sayın Muğlim BAĞATAR ve kurum müdürleri eşlik etti.

Bakanımız Sayın Derya YANIK, huzurevi ziyaretinin ardından mayıs ayında Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'nde şehit olan kahraman şehidimiz Teğmen Talha Bahadır'ın kıymetli ailesinin Çiftlikköy ilçesindeki evini ziyaret ederek, kıymetli şehit ailemizin hayır dualarını aldı. Bakanımız Sayın Derya YANIK’a yapmış olduğu şehit ailesi ziyaretinde Valimiz Sayın Muammer EROL, Ak Parti Yalova Milletvekilleri Sayın Ahmet BÜYÜKGÜMÜŞ ve Sayın Meliha AKYOL, Ak Parti İl Başkanı Sayın Muğlim BAĞATAR ve kurum müdürleri eşlik etti.

Bakanımız Sayın Derya Yanık ayrıca, Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesine ziyarette bulundu.