…
…
…
…
13 Nisan 2021, Salı Erciş/Van

Muradiye’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yapıldı


   İlçemizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Arttırılması kapsamında İlçemiz Halk Kütüphanesi toplantı salonunda Muradiye Kaymakam Vekili Çaldıran Kaymakamı Sayın Yusuf Durani DİNÇ başkanlığında Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Muradiye İlçesi Ek Birimi koordinatörlüğünde Kadına Yönelik Şiddet Koordinasyon Planı Toplantısı gerçekleştirildi.

      Toplantı İlçemiz Kamu Kurum Amirlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiş olup, Kadına Yönelik Şiddet Hakkında İlçemizde yaşanan sorunlar konuşulmuş, alınan tedbir kararları hakkında değerlendirme yapılmış ve şiddet uygulayan kişiler için Öfke Kontrol Probleminin çözülebilmesi amacıyla ilgili kurumların işbirliğiyle seminerler düzenlenmesi planlanmıştır.

 

        2020-2021 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurul İl Eylem Planında da yer alan muhtarlara, imamlara ve aile irşat görevlilerine, üniversite öğrencilerine ve kolluk görevlilerine kadına yönelik şiddet, erken yaşta ve zorla evlilik konularında eğitimler verilmesi öngörülmüştür.

 

       İlçemizde yaşanan şiddetin en aza indirilebilmesi amacıyla bütün katılımcılar aktif bir şekilde kendi görev alanları hakkında bilgi paylaşımında bulunmuş olup kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine değinilmiştir.  Ayrıca Ülkemiz genelinde 25 Ocak 2021 tarihinde elektronik kelepçe uygulamasına başlanıldığı bilgisi ve tanıtımı yapıldı.

 

         Toplantı bitiminde İlçe Sosyal Hizmet Merkezi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak açtığı, (KADES)  Kadın Acil Destek uygulamasının tanıtımı ve farkındalığının artırılmasına yönelik stant açıldı.