…
…
…
…
…
…
…
26 Temmuz 2022, Salı Van Türkiye

Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı


         Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planı” kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından VATSO binası Prof. Çetin Kotan Toplantı Salonu’nda çalıştay düzenlendi.

          Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin ERTOSUN “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planı” çalıştayına, destek veren paydaşlar ile kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

            İl Müdürümüz Hüseyin ERTOSUN  “Erken yaşta evlilikler nedeniyle çocuklarımızın sosyal, fiziksel, bilişsel ve psikolojik gelişimleri olumsuz yönde etkileniyor, sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam etmeleri zorlaşıyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın öncülüğünde paydaş kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, çocuklarımızın korunması için toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik çalışmalar yapmaktayız.İnşallah bundan sonraki süreçte de koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkinliği ve kapasitesini arttırmak için el birliğiyle gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

         Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüz tarafından yapılan sunumlarla devam eden çalıştay, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Teknik Kurulu ve İl Eylem Planının değerlendirilmesi ile sona erdi.