…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2020, Perşembe Uşak, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi


Uşak’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Engelli dernekleri Atatürk anıtına çelenk sundu.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Uşak Şubesi, Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi, İşitme Engelliler Derneği ve Uşak Engel Tanımayanlar Derneği tarafından anıta çelenk sundu.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile sürdü.

TSD Uşak Şube Başkanı Salih KÜÇÜK “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Basın bildirisi okudu.

Şube Başkanı Salih KÜÇÜK, BM verilerine göre dünya nüfusunun %10’unu engelliler teşkil ediyor. Engellilerin tam ve eksiksiz bir şekilde katılım noktasında elbette kamunun öncelik alması ve liderlik yapması şarttır. Ülkemiz son yıllarda engellilik alanında sessiz bir zihniyet devrimi yaşamıştır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda büyük bir dönüşüme imza atmıştır.

Son yıllarda engellilik alanında yapılan reform niteliğindeki uygulama ve hizmetlerle ve engelli ailelerin, “Biz Öldükten Sonra Geride Kalan Engellimize Kim Bakacak” endişesi büyük oranda ortadan kalkmış oldu” dedi.

Valimiz Sayın Funda Kocabıyık; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Peltek, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İbrahim Öztürk, Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem, Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük’ü makamında kabul etti. Uşak’ta “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği” kapsamında çok ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, “Bu süreçte engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları en hızlı şekilde çözüme ulaştırma konusunda gösterilen hassasiyetin devamlı olması gerekmektedir. Bundan sonraki süreçte de azim ve kararlılıkla bu çalışmalara devam edileceğine inancım tamdır. Engelli vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve refahı için yapılan bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İbrahim Öztürk’e “Erişilebilirlik Belgesi”ni veren Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları özenli çalışmalar ve göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür etti.