…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Uşak, Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinlikleri


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri saat 10:30’da ilimiz 15 Temmuz Şehitler Meydanında Uşak Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlamıştır. Sayın Valimizin konuşması sonrasında aynı meydanda kurulan beyaz stant üzerine mücadelenin simgesi olan “Dur” ifadesi el işareti önce sayın Valimiz sonra ilimiz protokolü ve ardından vatandaşlarımız tarafından baskı yapılarak sergiye açılmıştır. Akabinde Sayın Valimizin ve beraberindeki katılımcıların, üzerinde kadına yönelik şiddetle mücadele logolarının olduğu turuncu renkli balonların gökyüzüne bırakılması ile devam etti sonrasında Sayın Valimiz alanda kurulan “KADES” Standını ziyaret etti.

İlimizin çeşitli caddelerinde halkımıza, müdürlüğümüz personelleri tarafından turuncu renkli ve logo baskılı maskeler dağıtıldı ve kadın kolluk birimleri tarafından il merkezinde ve şehirler arası yollarda yolculuk yapanlara kadına yönelik şiddetle mücadele içerikli broşürler verildi.

İlimiz merkezinde bulunan Atapark‘ta saat 14:00’da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Pedal Çevir” temalı etkinliği gerçekleştirmek için turuncu renkli balonlarla süslenmiş bisikletlerle tur düzenlendi. İlimizde bulunan Kamu Kurumlarında 25 Kasım 2020 tarihinde saat 15:00’da eş zamanlı olarak kadına yönelik şiddetle mücadele temalı pankartlarla fotoğraf çektirildi ayrıca Valilik binamız ve Atakule binamız günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla turuncu renk ışıkla aydınlatıldı.