…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Trabzon, Türkiye

Trabzon'da 21 kurumun katılımıyla aile çalıştayı gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ailenin korunması, güçlendirilmesi, sosyal refahının artırılması, sağlıklı bir aile yapısının oluşmasını desteklemek ve ailenin güçlendirilmesinde olası risklerin tespit edilerek ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirlerin alınması amacıyla Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 21 Eylül’de ilimizde 'Aile Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Çalıştaya katılan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Türkiye yüzyılına sağlıklı aile yapısı ile ulaşılabileceğine vurgu yaparak, ilimizde aile alanında hizmet sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin konularında uzman personelleri ile katkı ve katılım sağladığı çalıştayda güzel neticeler alınacağına olan inancını ifade etti. Çalıştaydaki katılımcıların çeşitliliği ve konusunda uzman personellerden oluşmasına vurgu yapan Yıldırım, “şehrimiz ve ülkemiz için heyecanlandırıcı bir çalışa olacak, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Çalıştayda söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın aile konusundaki hassasiyetinin bir yansıması olarak Bakanlığın talimatı ile 81 ilde çalıştaylar yapıldığını, bu  çalıştaylarda alınacak karar ve önerilerin bakanlığa sunularak mevzuat çalışmalarına dayanak oluşturacağını ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür eden Sağlam, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması amacıyla gerçekleştirilen çalıştayda, Trabzon şehri olarak en doğru tespitlerin yapılacağı ve en güzel önerilerin bakanlığa sunularak fark yaratılacağına olan inancını ifade etti.

Gerçekleştirilen çalıştayda aile yapısına yönelik çalışmalar 6 başlık altında masaya yatırıldı. Aile, Eşitlik ve Adalet, Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah, Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme, Aile, Çevre ve İklim, Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme ile Aile Odaklı Sosyal Hizmetler başlıklarında gerçekleştirilen çalıştayda, çalıştaya katılan 21 farklı kurumdan 48 uzman temsilcisinin uzmanlık alanındaki görüşlerine başvurularak, kurumsal bilgi, birikim, deneyim, tespit ve önerileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulmak üzere raporlaştırıldı.