…
…
…
…
…
13 Ekim 2022, Perşembe Trabzon, Türkiye

Ben De Yapabilirim Belgeseline Muhteşem Gala


5 macera sever çocuğun 5 ayrı branşta spor yapmalarının, bu spor türlerini bir yaşam biçimi olarak benimsemelerinin sağlanması amaçlanarak yola çıkılan “Ben De Yapabilirim Projesi” belgesele dönüştü.

Proje ile korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımızın yaşam kalitelerini doğa sporları ile yükseltmeleri, sporun özellikle gençler için ne kadar önemli olduğunu fark etmeleri, başarma hissini tatmaları, özgüven duygularını geliştirmeleri, doğayla mücadele etmeleri, doğayı tanımaları, paylaşmayı, bireysel sorumluluk almayı öğrenmeleri ve “Ben De Yapabilirim” demeleri hedeflenmiştir.

Spora ilgi duyan çocuklarımızın katılımı ile 2019 Kasım ayında başlayan bu serüveninin belgeseli, 11.10.2022 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılan gala ile seyirciyle buluşturuldu.

Bu belgeselde Çocuklarımızdan Ramazan ALPER’in buz tırmanışı, Sıla KAHRAMAN’ın spor tırmanışı, Oktay TURAN’ın dağ bisikleti, İnci YILMAZ’ın yüksek irtifa tırmanışı ve Zeynep KARADUMAN’ın kayak yaparken çekilen görüntüleri ile yer aldılar. Belgeselin galasına Vali Yardımcımız Hacı Osman HÖKELEKLİ ve Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Cansu ÇELİK’in yanı sıra çeşitli kurum ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katılım sağladı.