…
18 Aralık 2023, Pazartesi Tokat, Türkiye

İl Müdürümüz Mahmut ÖZDEMİR’in Veda Mesajı


Tokat’ımızın Güzel İnsanları,
15.07.2016 tarihinde başlamış olduğum görevimden, Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın takdiriyle yapılan İl Müdürleri Görev Değişikliği sonucunda ayrılıyorum.
İnsan için elbet her başlangıcın bir sonu vardır. Ancak her son ise yeni ufukların başlangıcıdır. Hitap etmekte, duygularımı açıklamakta zorlandığım bir zamandayım. Görevde bulunduğum süre boyunca kıymetli ekibimle beraber hep en güzeli, en doğruyu, en iyiyi bulmaya ve aktarmaya çalıştım. Değerli insanlarla değerli zamanlar geçirdim. İlimizi, güzel memleketimizi geliştirmek ve gelişmek için hep içtenlikle çalışma niyetini taşıdım. Niyetim de yoluma ışık tuttu.
Görevim süresince elimden geldiği ve gücümün yettiği kadarıyla devletimizin müşfik elini tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştım. İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın düsturuyla vatandaş memnuniyeti önceliğimiz oldu. Kurumsal yapımızın güçlenmesi, profesyonelleşmesi ve uygun sosyal hizmet modellerinin ilimizde de çeşitlenmesi için var gücümüzle uğraş verdik. Görev sürem boyunca, çok güzel çalışmalara ve projelere imza attık. Zile ilçemize bir Huzurevi kazandırdık, Turhal ilçemize Çocuk Destek Merkezi kazandırdık, Tokat Merkez’de yaşlılarımızın rahatı için 5 yıldızlı otel konforunda bir Huzurevi yaptık, İl Müdürlüğümüz, Tokat Sosyal Hizmet Merkezi, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ve Şiddeti Önleme Merkezi Müdürlüğümüzü erişilebilir ve merkezi bir komplekste biraraya getirdik. Kiralık bina da çocuklarımız için sosyal donatı alanları olmayan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüz ile, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantısı için fiziki şartları uygun olmayan Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzü yeni hizmet binalarına kavuşturmak için detaylı bir çalışma yaparak kampüs fikrini ortaya çıkardık. Çok şükür ki Türkiye’ye örnek olan bir proje ortaya çıkardık. Bu projeye Bakanlığımızın yeni hizmet modeli olan Gündüzlü Yaşam Merkezi’de ekleyerek Tokat’ımızda sosyal hizmet çeşitliliğini artırdık. Projemizi hayata geçirdik ancak tamamlamak bizlere nasip olmadı. %90 oranında tamamlanan proje inşallah yakın zamanda çocuklarımızın ve engellilerimizin hizmetine başlayacaktır. Bu yatırımların yanı sıra, şehit yakınları/gazilerimiz, engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız ve hizmet alan vatandaşlarımız için birçok proje yaptık. Tabii ki gidilecek çok daha fazla yol var. Ancak hizmetlerin belli bir noktaya geldiği de aşikârdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizlerden sonra görevi devralacak arkadaşımız bu hizmetleri daha da ileri taşıyacaktır. Çünkü bu güzel şehir ve bu şehrin çok özel insanları her şeyin en iyisine layıktır. Bu Şehr-i Tokat'a hizmet etmeyi nasip eden Yüce Allah'ıma şükürler olsun.
Tokat İl Müdürlüğü görevim süresince, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan aldığımız kuvvetle tüm bu çalışmaları yaparken, şahsıma destek olan başta Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ'a, Valimiz Numan HATİPOĞLU’na, Eski Tokat Valisi/Van Valisi Dr. Ozan BALCI’ya, Anayasa Komisyon Başkanı Tokat Milletvekili Av. Yusuf BEYAZIT’a, Milletvekili Av. Mustafa ARSLAN’a, Milletvekili Cüneyt ALDEMİR’e, görevim süresince birlikte çalıştığım kamu kurum idarecilerine şükranlarımı arz ediyorum.
Yine bu uzun görevim süresince birlikte çalıştığım, tecrübelerinden, bilgilerinden ve liderliklerinden esinlendiğim her daim desteklerini hissettiğim İl Müdürü arkadaşlarıma, STK’lara, Basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.
Ayrıca göreve başladığım ilk günden bugüne kadar birlikte görev yapmaktan gurur duyduğum tüm mesai arkadaşlarıma ve onların ailelerine, fedakârlığın en yücesini gösteren en büyük sığınağım limanım olan aileme teşekkür ediyorum.
Kıymetli Canlar,
Sözlerime başlarken ifade ettiğim gibi her başlangıcın bir sonu var ve artık veda vakti geldi. Kırdıysak üzdüysek affola. Hakkınızı helal edin. Saygı ve Sevgilerimle.
Mahmut ÖZDEMİR