…
10 Mayıs 2019, Cuma

İl Müdürü Ülkü USLU'nun Engelliler Haftası Mesajı


İl Müdürü Ülkü USLU'nun Engelliler Haftası

10–16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
 

          Birleşmiş Milletler üyesi olan yılda her yıl 10-16 Mayıs günleri “Engelliler Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle değerlendiriliyor. Bu etkinliklerle amaç; engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayatın içindekiler Diğer yandan, bu yoğun farkındalık günlerinde cankurtaran penceresinden bakılması sağlanmakla, engellilerin sorunlarına da daha fazla çözüm önerileri üretilebilmektedir.
 
         Engelli bireylerin sosyal hayata geçirme durumları ve standart standartların yükseltilmesi ileri toplum anlayışının bir üyesi. En büyük sorun, toplumun engellilere karşı geliştirdiği yanlış tutumlardır. Tüm bireylerin sosyal eşitliğini düşünüyor, bu olumsuz tutumların değiştirilebilmesi gerekiyor, değişen farklılıkların yönünü yönünü yönlendirerek tavrımızın günlük yaşantımızdaki uygulamalarımıza da yansıyor olması gerekiyor.
 
Hali hazırda pek çok engelli vatandaşımızın, zorlukların ardına saklanmayarak yaşama sarılmış ve bu eşcinselleri planlama pek çok alanda başarılarıyla aranıyorduk. Bu örneklerin artması ve engelli vatandaşlarımız daha iyi bir yaşam şartlarının olması, müşterimizle ilgileniyor, görevli vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, merkez ve yakınlarının yaşamlarını planmaktır. Bu bilinç ile görev alanımızımızinde; engellilere ve ailelerine yönelik rehberlik ve destek hizmetleri servis bakımı ve iyileştirme hizmetleri
 
          Engelli vatandaşlarımızda farkındalıkımızın ülkece en yüksek duyarlılık seviyesine erişmesi ve bunun sonucu olarak hizmetlerimizin niteliği ve nicelik düzeyinde deneyim artmasını temenni ediyorum. Engelliler Haftası münasebetiyle tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, milletçe sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

                                                                                                     Ülkü USLU

                                                                                                                İl Müdürü