…
06 Temmuz 2021, Salı Ankara

FRIT Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi


15.FRIT YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki 15. Yönlendirme Komitesi toplantısı 30 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi düzenlenen toplantıda, Avrupa Birliği Komisyonu üyeleri ile Cumhurbaşkanlığımızın ve Bakanlığımızın da dahil olduğu, Türkiye’deki FRIT Projelerini yöneten ve uygulayan kurum ve kuruluş temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Ramazan Özdağ, FRIT I ve FRIT II Programları kapsamında, Bakanlığımız tarafından yürütülen SUY(Sosyal Uyum Yardımı), ŞEY(Şartlı Eğitim Yardımı) ve T-SUY (Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı) Projeleri’nin gelişimleri ve kat ettikleri kayda değer ilerlemeler hakkında bilgi verdi.

Özdağ: “AB Finansman Desteği Devam Etmeli”

3 Projedeki başarı çizgisini infografik sunumlarıyla yansıtan Özdağ, projeler kapsamında desteklenen çocuk ve yetişkinlerin kişisel, ailesel ve toplumsal hayatlarındaki olumlu değişiklikleri vurguladı. Başarı tablosuna rağmen AB finansman desteğinin kesilmesinin, bu kişileri yeni mağduriyetlere ve kırılganlıklara sürükleyeceğine dikkat çeken Özdağ, bu durumun sadece Türkiye için değil Avrupa için de telafisi güç zararlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Özdağ, 9 Türk Kızılay Hizmet Merkezi ve 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın gelişmiş kurumsal kapasitesi ve alanlarında yılların verdiği tecrübe ile görev aldıkları projeleri dünyaya örnek olacak nitelikte sürdürdüklerine de işaret ederken, “Bununla birlikte projelerin devamlılığı, uluslararası yük paylaşımı kapsamında AB ve diğer dış finansman desteği ile mümkündür. Avrupa Birliği’ne FRIT anlaşmaları kapsamındaki destekleri için teşekkür eder, yük paylaşımı konusunda ihtiyaç duyulan desteğin daha güçlü bir şekilde devamının önemli olduğunu vurgulamak isterim” diye konuştu.

 Avrupa Komisyonu Temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, Türkiye’nin FRIT kapsamında yürüttüğü Projelerin başarısı için teşekkürlerini sundu.

Oldukça verimli geçen görüşme ve ele alınan konular, AB’nin ilgili raporlarına yansıyacak ve FRIT kapsamındaki yürütülen ve yürütülecek projeler için yol haritası oluşturacak.