…
…
…
…
…
22 Mart 2024, Cuma Ankara - Türkiye

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuya yerleştirilme töreni gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 591 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının yerleştirilmesi programı bugün yapılan kura töreni ile gerçekleştirildi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Bakan Yardımcıları Dr. Sevim Sayim Madak, Zafer Tarıkdaroğlu, Yavuz Selim Kıran, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt, bakanlık birim amirleri ile şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının katılımı ile Bakanlık Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da yapılan atama programı noter huzurunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kura töreninde kısa film gösteriminin ardından program; daha önce ataması yapılmış olup Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda mühendis olarak çalışan Yasemin Sever konuşması ile devam etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın konuşmasının ardından kura törenine geçildi. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının Sayın Bakanımız ile gerçekleştirdikleri fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş bugün yapılan 591 atamayla kamuda şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının istihdamının toplam 49 bin 901'e ulaşacağını belirtti.

"Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirilmesi" töreninde yaptığı konuşan Bakan Göktaş, " Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman şu sözü söyler. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz milletimizin bize emanetidir. Her emanet kıymetlidir fakat şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz en kıymetli değerlerimizdir. Onların emaneti vatan toprağı ve gökyüzünde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızdır. Onların emanetleri siz değerli ailelerimizdir. Bu emanetlere sahip çıkmak ise bizim boynumuzun borcudur ve vatani görevimizdir. Bu anlamda şehit yakını gazi ve gazi yakınlarımız için daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Onları hayatın her alanında destekliyoruz." dedi.

Maddi destekten eğitime, sağlık hizmetlerinden sosyal haklara kadar pek çok alanda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yanında olduklarını belirten Göktaş; “2002'ye kadar yalnızca terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerinin yakınlarına bir ve gazilere bir istihdam hakkı sağlanırken, 2012 itibarıyla terörle mücadelede şehit olanların yakınlarına tanınan istihdam hakkını 2'ye çıkardıklarını belirtti.

Göktaş; "2013'te yaptığımız düzenlemeyle vazife ve harp malullüğü kapsamındaki Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensubu güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı sağladık. Hiçbir istihdam hakkı bulunmayan diğer kamu kurumlarındaki vazife malulleri ile terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelen sivil vatandaşlara ise bir istihdam hakkı tanımladık. Bu kapsamda bugün yapacağımız 591 atama ile kamuda istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının sayısı 49.901’e ulaşmış olacak.

Sizler atama ile birlikte artık bir kamu görevlisi olarak çalışma arkadaşımız olacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde el birliği ile çalışacak. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine hep beraber ulaştıracağız. Size emanet edilen görevi atandığınız kurumda hakkıyla yerine getireceğinize inancımız tamdır. İşleyeceğiniz bu görevler bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin emanetidir. Bunu hiçbir zaman unutmadan çalışma hayatınızı sürdürmeniz en büyük arzumuzdur. Çalışkanlığınız ve dürüstlüğünüzle, her biriniz aldığınız bu emaneti en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Yeni göreviniz tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın atama sonuçları için protokol üyeleri, şehit ve gazi çocuklarıyla butona basmasıyla birlikte ismini listede gören bazı şehit yakını, gazi ve gazi yakınları duygusal anlar yaşadılar. Atanan şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları Bakan Göktaş ve ailelerine sarılarak mutluluğunu paylaştılar.

Atama sonuçları saat 18.00'dan sonra https://sosyalatama.aile.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecektir.