…
…
…
…
…
…
…
…
08 Ocak 2023, Pazar Kars- Türkiye

Sarıkamış Şehitlerimizi Şehadetlerinin 108. Yılında Programlarla Andık


Kahramanlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz şanlı ecdadımızı Sarıkamış Harekâtı’nın 108. Yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle andık.

 Sarıkamış şehitlerimizin aziz hatırasını yad etmek üzere Bakan Yardımcımız Sayın Fatma ÖNCÜ, Kars Valimiz Sayın Türker ÖKSÜZ, Kars Milletvekillerimiz, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN ve Bakanlığımız Birim Amirleri  onurlarına düzenlenen yemekte şehitlerimizin aileleri ve Gazilerimizle bir araya geldiler.

Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programında aziz şehitlerimiz dualarla anıldı. Mevlid-i Şerif programının ardından heyet, çok sayıda vatandaş ile birlikte şehitlerimizin anısına düzenlenen meşaleli yürüyüşe katılım sağladılar.

8 Ocak 2023 Pazar günü “Biz Hep Aynı İzdeyiz” ve “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” mottosuyla düzenlenen yürüyüşe Bakanımız Sayın Derya YANIK, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, Bakanlık yetkililerimiz ve ülkemizin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız Allahuekber Dağları’nın zirvesinde bir araya geldiler.

Ay-Yıldızlı Tören Alanı’nda konuşma yapan Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi “Sarıkamış harekâtı, şanlı tarihimizin hüzünlü ve en önemli olaylarından biri olarak hafızamızdaki yerini aldı. Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda son sözü “Allahu Ekber” olan ecdadımızın, şehadet şerbeti içerek bizlere vatan yaptığı topraklardır. Sarıkamış, bütün imkânsızlıklara ve karakışa rağmen Mehmetçiğin vatanını korumak için inançla ve azimle verdiği mücadelenin hüzünlü hikâyesidir. Aziz Milletimizin, her bir karışı kanla, canla kazanılmış bu mukaddes vatanı müdafaa etmek uğruna ne denli zorluğu göze alabileceğinin ıspatıdır, Sarıkamış. 1915 yılında 2700 rakımlı Sarıkamış dağlarında vatan, millet, devlet ve vatanın bütünlüğü, milletin bekası için “Durmak yok; dönmek yok." diyerek canlarından vazgeçmekten imtina etmeyen kahraman şehitlerimizin mirasına sahip çıkmak için aynı özveri ve ruhla gerek yurt içinde gerek sınır ötesinde zorlu mevsim koşullarını umursamadan görev yapan kahraman Mehmetçiklerimiz bu ruhu yasatanlar-yasatacak olanlardır.  Ya Gazi Ol Ya Şehit şiarıyla vatanı uğruna gözbebeklerini, kınalı kuzularını kaybetmeyi göze alan anaların yetiştirdiği evlatlar sayesinde vatan olmuştur, ocak olmuştur ve ilelebet vatanımız olarak da kalacaktır. Bizler, gençlerimize bu toprakları vatan kılmak için verilen şehitleri, bu vatan uğruna yapılan mücadeleleri hatırlatacağız ki tıpkı Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuzda olduğu gibi mukaddes mirasımıza sahip çıkabilelim. Geçmişinden güç almayan bir millet geleceğe sağlam adımlarla yürüyemez. Biz buraya Sarıkamış'ın bize söylediklerini ve bize emanet ettiklerini yarına taşımaya, bunları anlamaya ve bunu bizden sonraki nesillere aktarmaya geldik. Sarıkamış Harekâtının 108’ncı yıldönümünde; adını tarihe ve bağrımıza buzdan harflerle kazıyan, Kefenleri bembeyaz karlar olan Sarıkamış şehitlerimiz başta olmak üzere; vatanımızın korunması, milletimizin bekası ve şanlı al bayrağımız uğrunda canları pahasına bu aziz toprakları bizlere vatan kılan kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Protokol konuşmaları, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ve aziz şehitlerimiz için saygı atışı yapılmasının ardından anma programları son buldu.