…
…
…
…
25 Ocak 2023, Çarşamba Ankara - Türkiye

Şehit ve Gazi çocuklarımızla Geleneksel Okçuluk Eğitimi kapsamında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık.


Şehit ve Gazi çocuklarımızla Geleneksel Okçuluk Eğitimi kapsamında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık.

Aziz şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımız ziyaret ettikleri Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü’nde Ata sporumuz okçuluk ile tanıştı ve atölyede atış talimi gerçekleştirdiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Bakanımız Sayın Derya YANIK himayelerinde gerçekleştirilen yaşları 7 ile 11 arasında değişen, 25 şehidimizin evladına Genel Müdürlüğümüzün etkinliği kapsamında, yarıyıl tatilinde okçuluk eğitimi verildi.

 

Etkinlikte konuşma yapan Genel Müdürümüz Şemseddin YALÇIN “Genel Müdürlüğümüz ile Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü ile düzenlediğimiz protokol kapsamında bir yıl boyunca aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin evlatları burada her türlü imkan içerisinde, Ata sporumuz olan Okçuluk, ata binme gibi faaliyetleri icra edebilecekler. Peygamber Efendimiz (S.A.V) in sünneti olan ve geleneklerimizi de yansıtan bu sporları çocuklarımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Bu projeyle çocuklarımızın geleceklerine yön vermek, eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Karne sevinci yaşayan yarıyıl tatilinde olan çocuklarımız burada güzel vakit geçirecekler. Cumhurbaşkanımızın en üstten en alt kademeye kadar yansıttığı mesajındaki gibi şehit ve gazi çocuklarına emanet gibi bakmanın milli ve manevi bir görev olduğunun bilincindeyiz. Aynı çizgide ve aynı idealde yürümeye çalışıyoruz.

Bakanımız Sayın Derya YANIK Hanımefendi siz geleceğimiz olan çocuklarımızın her birini ayrı ayrı gözlerinden öptüğünü ve sevgiyle kucakladığını belirtmek isterim.” diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Konuşmanın ardından çocuklarımız ile öğle yemeğinde sohbetler edildi. Aziz şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımıza hediye takdimi yapılarak toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinliğin ilk günü son buldu.