…
…
…
…
13 Temmuz 2023, Perşembe Ankara - Türkiye

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 263 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Yerleştirilmesi Yapıldı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarındaki 263 kadroya eğitim durumlarına göre şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yerleştirilmesi yapıldı.

“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim ve Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törende konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ Hanımefendi “Bizim tarihimiz bir kahramanlık tarihidir ve bu topraklar kahraman gazilerimizin, aziz şehitlerimizin sayesinde bizim vatanımızdır. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz cesaretleriyle vatan borcunu ödediler. Bizlere düşen görev de şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkmaktır. Bu bilinçle, şehitlerimizin hatırasını yaşatıyoruz. Gazilerimize ve ailelerine hak etmiş oldukları değeri vererek emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve ailelerine daha iyi imkânlar sunmak için çalışıyoruz. Sorunlarının ivedilikle çözülmesi için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bakanlık olarak, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz bünyesinde birçok hizmeti devam ettiriyor, yeni hizmet modelleriyle mevcut hizmetlerimizi destekliyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim için gurur vesilesidir. Şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun bir gereği olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde etkin politikalar ürettik, üretmeye devam ediyoruz. Gelir desteğinden istihdam hakkına, sağlık hizmetlerinden eğitime varana kadar pek çok alanda şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımızın yanındayız. Kendi hizmetlerimizin yanında hizmet çeşitliliğimizi artırmak için kurumlar arası iş birliği protokolleri yapıyoruz. Bakanlık olarak bütün bu çalışmalarımızla sizlere hizmet etmekten şeref duyuyoruz. Bu çalışmaları daha verimli hale getirebilmek için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, bundan sonra da inşallah göstereceğiz. Bugün birer kamu görevlisi olarak atanacağınız kurumlarınızın ve görev yerlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Hayatınıza artık bir kamu görevlisi olarak devam edeceksiniz. Kamu görevi vatan hizmetidir. “Türk bayrağının dalgalandığı her yer vatandır” bilinciyle hareket edeceğinizden şüphem yok. Kahramanlarımızın bize vatan kıldığı bu topraklarda Türk bayrağını dalgalandırmak için canla başla çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde edindiğimiz kazanımları koruyacak, yeni atılımlarla ülkemizi geleceğe taşıyacağız. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, her birimiz görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bugün gerçekleştireceğimiz atamaların devletimize, milletimize ve ataması yapılan hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Atamalar, kamu kurum ve kuruluşlarına hak sahiplerinden 82’sinin öğrenim durumları itibariyle; avukat, biyolog, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diş tabibi, fizikçi, hemşire, mühendis, odyolog, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sosyolog, teknisyen ve tekniker, 103’ünün memur, 63’ünün hizmetli ve 15’inin de sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması gerçekleştirildi.

Noter huzurunda yapılan bu atamayla birlikte bugüne kadar toplamda 48.556 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız, bu atamada da 263 kişi ile birlikte toplamımız 48.819'u bulmuştur.

Kura çekiminin ardından ataması yapılanların isimleri ve görev yapacakları kurumlar ekrana yansıtılırken, Sayın Bakanımız, Bakan Yardımcılarımız, Genel Müdürümüz, Birim amirlerimiz ve hak sahipleri de atama sonuçlarını takip etti. Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ Hanımefendi atananların sevincini paylaştı.

Ataması yapılan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Atama sonuçları "https://sosyalatama.aile.gov.tr/" adresinden öğrenilebilecektir.