…
…
…
…
…
…
…
…
13 Temmuz 2023, Perşembe Ankara, TÜRKİYE

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Yüzyılının Kahramanları Programı’na Katıldı


15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anma etkinlikleri münasebetiyle; Türkiye Yüzyılının Kahramanları temasıyla 81 ilimizdeki kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz, büyüklerimiz, kadınlarımız ve personellerimizin hazırlamış olduğu eserlerin yer aldığı “Mektup, Resim ve Şiir Sergisi”nin açılışı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Milli Kütüphane Kongre Salonunda gerçekleşti.

Programa Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ, Bakan Yardımcımız Rıdvan DURAN, Bakanlığımızın Birim Amirleri, Kurum ve Kuruluş Yetkilileri ile 15 Temmuz Şehitlerimizin kıymetli aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sergi açılışında konuşma yapan Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin YALÇIN “15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yapılmış olsa da aslında bu aziz milletin ta kendisine yapılmış darbe teşebbüsüdür. Ancak necip milletimiz, o gece, her zamanki şerefli ve vakur duruşuyla tarihin sayfalarına eşsiz bir milli irade destanı nakşederek bu hain girişime dur demiştir. O gecenin kahramanları olan şehitlerimizi ve Gazilerimizi Sayın Bakanımızın riyasetinde en güzel şekilde anmanın ancak yüce kitabımız Kuran­ı Kerimle olacağına inandığımız için böyle bir programı organize ettik. Destanın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi dualarla yad ettik. Topraklarımızın vatan olmasını sağlayan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayattaki Gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum.” dedi. 

Genel Müdürümüz’ün konuşmasının ardından Bakanımız Sayın Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ Hanımefendi hitaplarında “15 Temmuz, şehit ve gazilerimizin kanıyla, canıyla bu toprakları bizlere yeniden vatan kıldığı gündür. 15 Temmuz, tüm farklılıklarını geride bırakarak “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet” ilkeleri etrafında birleştiğimiz gündür. 15 Temmuz, tankların, uçakların, mermilerin önüne göğsünü siper edilen müstesna bir direniştir. Necip Milletimiz bu şerefli ve vakur duruşuyla tarihin sayfalarına eşsiz bir Demokrasi Destanı yazmıştır. Binlerce yıllık tarihi boyunca zulme ve esarete asla boyun eğmeyen Türk Milletinin asil iradesi bir kez daha tecelli etmiştir. Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi, demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Biz birlik olduğumuz zaman bu memleket hiçbir güce esir düşmeyecektir. Yüce Rabbimiz Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.” (Bakara, 154) buyuruyor. Bu şehitlerimiz için en büyük müjdedir. Biz bu müjdeyle tarihin her döneminde canımız pahasına vatanımızı savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. Allah bir daha memleketimize, böyle şeyler yaşatmasın. Böyle bir milletin, böyle bir memleketin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Hain geceyi ve sonrasını böylesi etkileyici şekilde sergiledikleri için tüm kardeşlerimi kutluyorum. Albayrağ’ımız mavi göklerde özgürce dalgalansın diye vatan ve millet uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize, şahsım ve milletim adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”  dedi.

Destanlaşan direnişin resmedildiği, duyguya döküldüğü ve kalemle dizelere alınan 100 adet eser sergide yer aldı. Bu eserlerin hikâyeleri gelecek kuşaklara ulaşacak, 15 Temmuz ruhu her daim yaşatılacaktır. 

Sayın Bakanımız ve beraberindeki heyet; Anı defterine  Milli Birlik ve Beraberlik ruhu mesajı ile duygularını yazdılar. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.