…
…
…
…
…
…
…
05 Temmuz 2022, Salı Ankara,Türkiye

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 374 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Yerleştirilmesi Yapıldı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarındaki 374 kadroya eğitim durumlarına göre şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının yerleştirilmesi yapıldı.

“Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni” Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlendi. Törenin açılışında Merkezin Mehteran Takımı gösteri yaptı.

Törende konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcımız Sayın Av.Fatma Öncü, "Vatanı, bayrağı ve canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşen tüm aziz şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Vatanı uğruna mücadele ederken gazilik mertebesine erişmiş gazileri şükranla yad etti. İlk çağlardan Osmanlı'ya, Milli Mücadele'den bugüne şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını dinleyerek, okuyarak büyüdük. Bugün sizler o büyük tarihin aramızdaki temsilcilerisiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır şehit yakınları ve gazilerimizin haklarını korumak, onlara daha iyi imkanlar sunmak için ayrı bir azimle çalıştık. Bakanlık olarak şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın yasayla güvence altına alınan haklarının yanında, yaşam standartlarını yükselterek sürekli bir iyileştirme yaparak gerçekleştirdiğimiz hizmetleri hayata geçirmek en önemli hedefimizdir.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza daha iyi hizmet sunmak, onların refah seviyelerini yükseltmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Sizlerin ailelerinizle birlikte huzurlu bir yaşam sürmeniz için elimizden gelen maddi ve manevi gayreti gösteriyoruz. Terörle mücadelede sınır ötesi harekatlarımızda, 15 Temmuz'da gazilikle şereflenen her kardeşimize pek çok farklı kalemde büyük destekler veriyoruz. Maaştan sağlık hizmetlerine, eğitim desteğinden istihdama kadar farklı uygulamalarla birçok model geliştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve dirayetiyle bu konuda sizler için mümkün olan en iyi şartları oluşturmak üzere çalışmaya devam edeceğiz.  Her zaman ve her şartta bu yoldaşlığa sahip çıkacaklarının altını çizerek, Bizler, bu salonda bulunan herkes, şehit ve gazilerimizden büyük bir emanet aldık. Bu emaneti korumak için her imkanımızı seferber edeceğiz." diye konuştu.

Atamalar, kamu kurum ve kuruluşlarında avukat, arkeolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, eczacı, fizyoterapist, hemşire, kuran kursu öğreticisi, mimar, mühendis, öğretmen, redaktör, sağlık memuru,  sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, teknisyen, tekniker ve veteriner hekim unvanlarındaki kadrolara gerçekleşti.

Noter huzurunda yapılan bu atamayla birlikte bugüne kadar toplamda 47.063 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız, bu atamada da 374 kişi ile birlikte toplamımız 47.437'yi bulmuştur.

Kura çekiminin ardından ataması yapılanların isimleri ve görev yapacakları kurumlar ekrana yansıtılırken, Sayın Bakan Yardımcılarımız, Birim amirlerimiz ve hak sahipleri de atama sonuçlarını takip etti. Bakan Yardımcımız Sayın Fatma Öncü ve İsmail Ergüneş atananların sevincini paylaştı.

Ataması yapılan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Atama sonuçları "https://sosyalatama.aile.gov.tr/" adresinden öğrenilebilecektir.