…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Haziran 2024, Salı Türkiye

Genel Müdürlüğümüzün “BİR ÇERÇEVE İKİ KAHRAMAN” projesi kapsamında hazırlanan kara kalem çizim çalışmaları şehit ailelerimize takdim edildi.


Genel Müdürlüğümüz, üzerinden yıllar geçse de aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatacak ve emanetleri olan yakınlarının her daim yanlarında olacaktır. Bu şiarla yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklenerek “BİR ÇERÇEVE İKİ KAHRAMAN” projesi hayata geçirilmiştir.

Proje kapsamında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü ile işbirliği yapılmış ve bölüm öğrencileri tarafından gönüllü olarak aziz şehitlerimizin ve babalarının fotoğrafları kara kalem tekniği ile çizilmiştir. Projede üniversitede okuyan gençlerimizin şehitlerimiz ve aileleriyle manevi bağ kurabilmesi de amaçlanmıştır.

Ankara ilinde bulunan şehidimiz Seçkin ÇİL’in ailesi Sayın Bakanımız Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ Hanımefendi tarafından ziyaret edilerek hazırlanan tablo aziz şehidimizin babası Ali ÇİL’e takdim edilmiştir.

Ayrıca Afyonkarahisar, Antalya, Çanakkale, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Rize ve Şanlıurfa illerinde de hayata geçirilen proje ile şehitlerimizin aileleri İl Müdürlüklerimiz tarafından ziyaret edilmiş ve aynı çerçevede bir araya getirilen karakalem çizimleri Sayın Bakanımızın selamıyla kahraman şehitlerimizin babalarına takdim edilmiştir.

Aziz şehitlerimizin ve emanetlerinin asla unutulmayacağını vurgulayan ve üniversite öğrencilerinin milli değerlerimizde göstermiş oldukları gönüllü duruşu ortaya koyan bu proje Genel Müdürlüğümüz tarafından on ilimizde hayata geçirilmiş olup İl müdürlüklerimiz tarafından genişletilerek devam ettirilecektir.