…
…
…
…
14 Haziran 2022, Salı Ankara - Türkiye

GELENEKSEL SPORLARIMIZ, ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARIMIZLA YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR.


Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü olarak şehit ve gazi çocuklarının eğitimi ve sosyo-kültürel gelişimleri konusunda her türlü desteği verme gayretimizi sürdürüyoruz. Kurum ve kuruluşlarla işbirliklerimizi arttırarak devam ettiriyoruz.

Çalışmalarımız arasında spor ve sanat etkinliklerine de yer veriyoruz. Bu çalışmalardan biri olarak; geleneksel sporlarımıza gençlerimizin ilgisinin artırılmasını sağlamak, ecdat yadigarı sporlarımızın gençlerimiz aracılığı ile nesilden nesile aktarılmasına katkıda bulunmak gayesiyle Türk yayları, okları ve geleneksel ekipmanlarıyla icra edilen Türk okçuluğunu, teknoloji ile harmanlanan modern okçuluğu ve kadim sporlarımızdan Biniciliği deneyimleyebilmeleri için 14.06.2022 tarihinde Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğümüz ve Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü arasında kurulan işbirliğinin imzaları atıldı. Böylelikle kadim sporlarımızı, şehit ve gazi çocuklarımızın deneyimlemelerinin önü açıldı.

İmza töreni sırasında Genel Müdürümüz Sayın Şemseddin Yalçın; “Gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte olmak, onların pırıl pırıl yüzlerini güldürmek, Ata sporumuz olan Okçuluk ve Biniciliği deneyimlemelerine olanak sağlamak bizleri çok mutlu etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle iş birliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ile anıyorum.” İfadelerini kullandı. Genel Müdürümüzün, Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Genel Müdürü Sayın Muhammed Fatih Çelebi’ye desteklerinden ötürü teşekkür ederek, hediye takdiminde bulunmasıyla tören son buldu.